Ζελένσκι: Η Ρωσία προετοιμάζει τρομοκρατική επίθεση με διαρροή ραδιενέργειας στη Ζαπορίζια – Διαψεύδει η Μόσχα

0
25

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «ψέμα» τις δηλώσεις του προέδρου της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία προετοιμάζει «τρομοκρατική επίθεση» που θα περιλαμβάνει διαρροή ραδιενέργειας στη Ζαπορίζια

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «ψέμα» τις δηλώσεις του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία προετοιμάζει «τρομοκρατική επίθεση» που θα περιλαμβάνει διαρροή ραδιενέργειας από τον κατεχόμενο από τις ρωσικές δυνάμεις πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην νότια Ουκρανία.

«Είναι ένα καινούργιο ψέμα. Μόλις είχαμε επαφή με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας», ο διευθυντής του οποίου, ο Ραφαέλ Γκρόσι, επισκέφθηκε την περασμέμνη εβδομάδα τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, δήλωσε τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι υπηρεσίες μας έλαβαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία εξετάζει το σενάριο τρομοκρατικής επίθεσης στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, μία επίθεση με εκπομπή ραδιενέργειας. Τα έχουν όλα ετοιμάσει με αυτόν τον στόχο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο Telegram.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr