Ζάκυνθος: «Είχε 50 βαθμούς μέσα στο αυτοκίνητο, το παιδί έκαιγε, θα πάθαινε θερμοπληξία», λέει στον ΣΚΑΪ ο αστυνομικός που το έβγαλε

0
39

Η περιγραφή του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ στον ΣΚΑΪ για το περιστατικό με το μικρό αγοράκι που ήταν κλειδωμένο μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο των γονιών του στην Ζάκυνθο.

Συγκλονίζει ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. που έβγαλε το μικρό παιδί απο το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο είχαν αφήσει κλειδωμένο Δανοί τουρίστες στη Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός, Σπύρος Μοίρας, περιέγραψε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινό μας» πώς έγινε το περιστατικό στη Ζάκυνθο: «Λάβαμε ένα σήμα για ένα μωράκι το οποίο ήταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο μόνο του. Ήμασταν λίγο μακριά, αλλά μεταβήκαμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί λόγω και της τουριστικής σεζόν, έχει μεγάλη κίνηση».

Στη συνέχεια ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. επισήμανε πως οι γονείς δεν είχαν οπτική επαφή και ότι βρίσκονταν περίπου στα 200 – 300 μέτρα από το αυτοκίνητο.

Σημείωσε πως μετά την κλήση για το περιστατικό, έκαναν περίπου 6-7 για να φτάσουν. «Φτάνοντας στο σημείο, ήταν κάποιοι περίοικοι που μας είπαν ότι τουλάχιστον μισή ώρα βρισκόταν το μωρό στο αυτοκίνητο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την κατάσταση του παιδιού όταν άνοιξαν το αυτοκίνητο υπογράμμισε πως: «Σας το λέω και ανατριχιάζω, τέτοια κατάσταση δεν έχω ξαναζήσει και βρισκόμουν για χρόνια στην Αθήνα. Θυμόμουν και το περιστατικό στην Άρτα και στον δρόμο όσο πήγαινα λέω όχι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο, δεν θα ήθελα ούτε να το σκεφτώ, γιατί έχω κι εγώ ένα παιδάκι. Το παιδί είναι μια χαρά, αλλά όταν το έβγαλα από το αυτοκίνητο ήταν σαν χαμένο, ήταν έτοιμο να πάθει θερμοπληξία, έκαιγε, έβραζε. Είχαν αφήσει ένα τάμπλετ και για να το κάνω στην άκρη το έκανα με τα ακροδάχτυλά μου γιατί έκαιγε. Είχε πολύ ήλιο και χθες η θερμοκρασία ήταν στους 28 βαθμούς Κελσίου. Μέσα στο αυτοκίνητο είχε 50 βαθμούς».

Ο ίδιος ανέφερε πως οι γονείς του είπαν ότι «στη Δανία δεν είναι παράνομο να αφήνουμε τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο» με εκείνον να τους απαντά πως «στη Δανία δεν έχει 50 βαθμούς μέσα στο αυτοκίνητο».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr