Ζαχάροβα: Δεν στοχεύουμε στην ανατροπή της κυβέρνησης Ζελένσκι

0
35

Τους ισχυρισμούς περί ύπαρξης στην Ουκρανία -και μάλιστα κοντά στα σύνορα με την Ρωσία- βιολογικών εργαστηρίων επανέλαβε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Ζαχάροβα αναφέρθηκε στα όσα φέρεται να ανακάλυψαν οι Ρώσοι μετά από ειδική στρατιωτική επιχείρηση και έστρεψε τα βέλη της εναντίον των ΗΠΑ λέγοντας ότι το στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα του Κιέβου χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κ. Ζαχάροβα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω μετά τις καταγγελίες που διατυπώνονται από χθες λέγοντας ότι χρειάζεται διεθνής έλεγχος για το βιολογικό πρόγραμμα της Ουκρανίας, αλλά οι ΗΠΑ δεν συνεργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε πως η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν στοχεύει στην ανατροπή της κυβέρνησης Ζελένσκι ή την καταστροφή των υποδομών της χώρας.

Όπως είπε, στόχος της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι να προστατεύσει τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, να αποστρατιωτικοποιήσει και να «από – ναζιστοποιήσει» την Ουκρανία και να εξαλείψει τη στρατιωτική απειλή για τη Ρωσία, η οποία -όπως είπε- προκύπτει από την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

«Δεν στοχεύουμε ούτε στην κατοχή της Ουκρανίας και στην καταστροφή των υποδομών της ούτε στην ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης. Δεν στοχεύουμε κατά του πληθυσμού» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, η οποία υποστήριξε πως η Ρωσία ευελπιστεί ότι στον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, θα γίνουν πιο ουσιαστικά βήματα.

«Οι συμφωνίες συχνά δεν γίνονται σεβαστές. Καλούμε την ουκρανική πλευρά να κάνει ότι είναι δυνατό από την πλευρά της για να διασφαλίσει μια ασφαλή δίοδο των άμαχων πολιτών, και ευελπιστούμε ότι ένα πιο σημαντικό βήμα θα γίνει στους επόμενους γύρους των διαπραγματεύσεων» τόνισε η Ζαχάροβα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr