Υπό lockdown αναμένεται να τεθούν περισσότερες περιοχές της Αγγλίας

0
79

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Στην τέταρτη βαθμίδα περιοριστικών μέτρων που στην ουσία συνιστούν lockdown αναμένεται να υπαχθούν σήμερα περισσότερες περιοχές της Αγγλίας.

Η 30ή Δεκεμβρίου είχε οριστεί ως η ημερομηνία επαναξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων ανά περιοχή και ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης της Βουλής των Κοινοτήτων για την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ το απόγευμα.

Το Λονδίνο, οι περισσότερες περιοχές της ΝΑ Αγγλίας και πολλές στην ανατολική Αγγλία βρίσκονται υπό γενικό απαγορευτικό εδώ και δύο εβδομάδες στις περισσότερες περιπτώσεις, καθεστώς που θεωρείται δεδομένο ότι θα παραταθεί.

Συνολικά στις περιοχές υπό lockdown ζουν 24 εκ. πολίτες ή το 43% του αγγλικού πληθυσμού.

Στην ίδια κατηγορία περιορισμών, ωστόσο, αναμένεται να ενταχθούν περιοχές της ΝΔ Αγγλίας, των Midlands στην κεντρική χώρα, καθώς και ορισμένες περιοχές στη βόρεια Αγγλία, όπως το Χάρτλπουλ στα βορειοανατολικά και το Μπλάκμπερν στα βορειοδυτικά.

Ανακοινώσεις αναμένονται και για τα σχολεία, καθώς υπό την πίεση των επιστημόνων θεωρείται πιθανό η κυβέρνηση να αναβάλει το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά μία εβδομάδα, ώστε να οργανωθεί καλύτερα το σύστημα διενέργειας διαγνωστικών τεστ στους μαθητές που έχει ανακοινωθεί.

Κανονικά αναμένεται να επιστρέφουν στις τάξεις τους από την ερχόμενη εβδομάδα οι μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr