Υπό "αποκλεισμό" το λιμάνι της Μαριούπολης – Εκρήξεις σε Κίεβο, Χάρκοβο, Νικολάεφ

0
49

Υπό “αποκλεισμό” των ρωσικών στρατευμάτων βρίσκεται το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Μαριούπολης δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης

Σημείωσε ότι το λιμάνι δέχεται “ανελέητες” επιθέσεις
Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε λύσεις στα ανθρωπιστικά προβλήματα και όλα τα πιθανά μέσα για να βγει η Μαριούπολη από τον αποκλεισμό», ανέφερε ο Βαντίμ Μποϊτσένκο μέσω Telegram.

Νωρίτερα χθες ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η πόλη δεν έχει νερό, θέρμανση ή ηλεκτρικό και τα τρόφιμα τελειώνουν. Έκανε έκκληση  για τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου ώστε να μπορέσουν να φύγουν ορισμένοι από τους κατοίκους.

Η κατάληψη της πόλης των περίπου 450.000 κατοίκων, στις ουκρανικές ακτές στην Αζοφική Θάλασσα, θα αποτελούσε σημαντική καμπή για την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Θα επέτρεπε να συνδεθούν οι δυνάμεις από την –προσαρτημένη στη Ρωσία– Κριμαία, που ήδη κυρίευσαν τα λιμάνια-κλειδιά Μπερντιάνσκ και Χερσώνα, με τα στρατεύματα των αυτονομιστών και του ρωσικού στρατού στο Ντονμπάς.

Προχθές Πέμπτη, ο δήμαρχος της Μαριούπολης κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι έθεσε την πόλη υπό πολιορκία καταστρέφοντας γέφυρες και τρένα για να εμποδίσει κατοίκους να φύγουν.

Κίεβο, Χάρκοβο και Νικολάεφ, βρίσκονται στο επίκεντρο των συγκρούσεων.

Νέες εκρήξεις ακούστηκαν τη νύχτα γύρω από την πρωτεύουσα ενώ σφοδρές μάχες μαίνονται στα βορειοδυτικά του Κιέβου, καθώς  και γύρω από το αεροδρόμιο του Χοστομέλ.

Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν στο Χάρκοβο. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να μεταβούν στα καταφύγια

Σφοδρές συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη και περιμετρικά της πόλης Νικολάεφ, που αποτελεί “κλειδί” για την κατάληψη της Οδησσού.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr