ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις της Μαρία Ζαχάροβα-Δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική

0
166

Απάντηση στις δηλώσεις της Μαρία Ζαχάροβα περί αντιρωσικής παραπληροφόρησης από την πλευρά της Ελλάδας έστειλε το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και τις αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας, οι οποίες υπογράμμισε πως δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική.

Επεσήμανε πως αποτελέι βασικό μέλημα της χώρας η προβολή της αλήθειας, ενώ χαρακτήρισε καταδικαστέα την προσπάθεια διασποράς ψευδών ειδήσεων από όπου κι αν προέρχεται.

 Αναλυτικά όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου:

“Η Ελληνική Εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και βασίζεται διαχρονικά στον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.
 

Η Ελλάδα συναποφασίζει και δεσμεύεται από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους μετέχει, όπως, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
 

Βασικό μέλημα της χώρας μας είναι η προβολή της αλήθειας, στη βάση επιβεβαιωμένων και αδιάψευστων στοιχείων.
 

Είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια, από όπου και εάν προέρχεται, προβολής ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, η οποία αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
 

Οι πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι δυστυχώς απαράδεκτες.
 

Δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική, καθώς και με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας.
 

Η Ελλάδα θα ευχόταν να διατηρηθούν οι ιστορικές σχέσεις και η συμπεριφορά της Ρωσίας να κινήτο προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr