Ξεπέρασαν τους 42.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο

0
47

Θανάσης Γκαβός Λονδίνο

Στο μακάβριο απολογισμό προστέθηκαν 13 θάνατοι κατά το προηγούμενο 24ωρο. Πρόκειται για θανάτους που σημειώθηκαν εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση του θανόντος.

Τα ημερήσια κρούσματα ήταν 4.044, αισθητά μειωμένα από τα περίπου 6.000 των προηγούμενων ημερών, αν και πάντα ο απολογισμός είναι χαμηλότερος τη Δευτέρα λόγω καθυστερήσεων στην καταμέτρηση το Σαββατοκύριακο.

Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η απαγόρευση συναντήσεων μελών δύο διαφορετικών νοικοκυριών σε κλειστό χώρο σε περιοχές της ΒΑ Αγγλίας που τελούν υπό αυστηρότερους περιορισμούς θα ισχύει πλέον με νομοθέτημα και όχι μόνο ως οδηγία.

Ο κ. Χάνκοκ υπερασπίστηκε επίσης το μέτρο που ορίζει ότι παμπ, μπαρ και εστιατόρια πρέπει να κλείνουν στις 10 τη νύχτα. Το μέτρο έχει επικριθεί, ακόμα και από Συντηρητικούς βουλευτές, ως ανούσιο, καθώς σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις δεν έχει σημαντική επίδραση στον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Ο υπουργός μιλούσε κατά την έναρξη συζήτησης για ανανέωση των εκτάκτων εξουσιών που έχει η κυβέρνηση να νομοθετεί για τον περιορισμό της πανδημίας. Τροπολογία που έχουν καταθέσει Συντηρητικοί βουλευτές επιδιώκει να δίνει ψήφο στο σώμα πριν από κάθε έκτακτο νομοθέτημα.

Πηγή: skai.gr