Ξεμένει από βλήματα πυροβολικού η Γερμανία – Μόνο 20.000 διαθέτει ο στρατός

0
50

Το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο διαβαθμισμένα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας, υποστηρίζει πως τα αποθέματα της Γερμανίας σε βλήματα πυροβολικού έχουν μειωθεί σημαντικά

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν μόνο γύρω στις 20.000 εκρηκτικά βλήματα πυροβολικού, υποστηρίζει το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο διαβαθμισμένα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας, τα οποία προορίζονταν να πείσουν την επιτροπή προϋπολογισμού ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσει στην κατεπείγουσα αγορά τέτοιου υλικού.

Χώρες όπως η Γερμανία έσπευσαν να εφοδιάσουν την Ουκρανία με βλήματα των 155 χιλιοστών που χρησιμοποιούνται από τα οβιδοβόλα, μετά την εισβολή της Ρωσίας, τον Φεβρουάριο του 2022. Ως αποτέλεσμα, μειώθηκαν τα αποθέματα για τη δική τους άμυνα.

Ο γερμανικός στρατός θα πρέπει να φτιάξει απόθεμα περίπου 230.000 βλημάτων μέχρι το 2031, ώστε να συμμορφωθεί με τον στόχο του ΝΑΤΟ – να διαθέτει δηλαδή αρκετά βλήματα ώστε να αντεπεξέρχεται σε 30 ημέρες σφοδρών μαχών.

Το υπουργείο Άμυνας δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Το περιοδικό γράφει ότι το υπουργείο σκοπεύει να παρουσιάσει στην επιτροπή προϋπολογισμού εννέα συμβάσεις για την αγορά βλημάτων για το πυροβολικό και τα άρματα εντός των επόμενων μηνών.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr