Ξάνθη: 27χρονη εγκατέλειψε το νεογέννητο αγοράκι της γιατί «δεν είχε γάλα να το ταΐσει»

0
47

«Γέννησα στις 10 το πρωί της Παρασκευής μόνη μου, ενώ ήμουν στο σπίτι της γιαγιάς μου. Δεν γνώριζε κανείς για την εγκυμοσύνη. Πανικοβλήθηκα», είπε στους αστυνομικούς η 27χρονη 

Ελεύθερη αφέθηκε η 27χρονη μητέρα από την Γενισέα Ξάνθης η οποία αρχικά εγκατέλειψε το νεογέννητο βρέφος της αλλά στην συνέχεια επέστρεψε για να το αναζητήσει. Μητέρα και βρέφος νοσηλεύονται σε πολύ καλή κατάσταση στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σήμερα θα διεξαχθεί η ψυχιατρική εξέταση της 27χρονης, την οποία παρήγγειλε ο εισαγγελέας, προκειμένου να διαπιστωθεί ο λόγος που η μητέρα θέλησε να εγκαταλείψει το νεογέννητο.

Η 27χρονη, περίπου στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου (5/6), πέρασε το κατώφλι του τμήματος Αβδήρων, λέγοντας στους αστυνομικούς πως δεν γνώριζε κανείς για την εγκυμοσύνη της με, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί μόλις έφερε στον κόσμο το αγοράκι της.

«Γέννησα στις 10 το πρωί της Παρασκευής μόνη μου, ενώ ήμουν στο σπίτι της γιαγιάς μου. Δεν γνώριζε κανείς για την εγκυμοσύνη. Δεν είχα γάλα να το ταΐσω. Πανικοβλήθηκα», είπε.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι στις 00.30- σχεδόν 14 ώρες μετά τη γέννηση του- τηλεφώνησε στον αδερφό της, λέγοντάς του ότι βρήκε ένα μωρό έξω από το σπίτι της γιαγιάς τους.

Η νεαρή γέννησε μόνη της στο σπίτι. Αργότερα ο αδερφός της μετέφερε στην Αστυνομία το μωρό γυμνό, λέγοντας πως το βρήκε στην πόρτα του σπιτιού του. Το μεσημέρι του Σαββάτου η μητέρα αναζήτησε το βρέφος και με εντολή εισαγγελέα βρίσκονται και οι δύο στο νοσοκομείο Ξάνθης για την διενέργεια εξετάσεων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xanthinea.gr, οι γονείς της 27χρονης θα επιστρέψουν και αυτοί στην Ελλάδα για να τη στηρίξουν, ενώ ο Δήμος Ξάνθης δήλωσε πρόθυμος να σταθεί στο πλευρό της οικογένειας και να προσφέρει συνδρομή όπου χρειάζεται.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr