Βρετανός Υπ. Άμυνας: Όλο και περισσότερο σε απόγνωση οι Ρώσοι στο ουκρανικό μέτωπο

0
44

Θάνασης Γκαβός, Λονδίνο 

Η εισβολή στην Ουκρανία «δεν πηγαίνει ιδιαίτερα καλά» για τους Ρώσους, επανέλαβε σε πρωινές του συνεντεύξεις ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας.

Σημείωσε ότι οι εξελίξεις στο έδαφος δείχνουν πως ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων αφορά τους Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι «έχουν απογοητευθεί από τους άθλιους ηγέτες τους, την άθλια ηγεσία και σχέδια».

Είπε ότι τώρα περιμένει να δει αν το Κρεμλίνο θα παραδεχθεί τις μεγάλης έκτασης απώλειες.

«Η Ρωσία γίνεται όλο και πιο απεγνωσμένη, καθώς έχει αρχίσει να έχει πραγματικά επιμελητειακά προβλήματα», είπε στη συνέχεια ο κ. Γουάλας, επισημαίνοντας ότι η μεγάλη ρωσική οχηματοπομπή βορειοδυτικά του Κιέβου παραμένει «πραγματικά κολλημένη» επί μέρες.

Ως εκ τούτου, σημείωσε, «βλέπουμε τη Ρωσία να αυξάνει τη βαρβαρότητα».

Ερωτηθείς για τις αναφορές περί πιθανής παροχής μαχητικών αεροσκαφών από την Πολωνία στις ουκρανικές δυνάμεις, ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας είπε ότι θα στηρίξει την Πολωνία ως σύμμαχο χώρα του ΝΑΤΟ, αλλά προειδοποίησε ότι μια τέτοια κίνηση «θα μπορούσε να τη φέρει στην ευθεία γραμμή πυρός» της Ρωσίας.

Επανέλαβε δε ότι μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία δε θα επέτρεπε ούτε στην ουκρανική αεροπορία να δρα. Όπως είπε, είναι προτιμότερο να παραδέχεται στην Ουκρανία εξοπλισμός αεράμυνας.

Εν τω μεταξύ, στη νεότερη ενημέρωση από το Υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο επισημαίνεται ότι οι ρωσικοί ισχυρισμοί περί ανάπτυξης πυρηνικών ή βιολογικών όπλων από την Ουκρανία έχουν εντατικοποιηθεί με αξιοσημείωτο τρόπο από τον περασμένο μήνα.

«Αυτά τα αφηγήματα διατυπώνονται εδώ και καιρό, αλλά πλέον είναι πιθανό να μεγεθύνονται ως μέρος της εκ των υστέρων δικαιολόγησης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», προσθέτει το βρετανικό υπουργείο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr