Βρετανικές ταξιδιωτικές εταιρίες: Να μην ισχύει η καραντίνα για διεθνείς αφίξεις

0
93

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Επιστολή προς την αρμόδια Υπουργό Εσωτερικών στη Βρετανία απευθύνουν περισσότερα από 70 διευθυντικά στελέχη ταξιδιωτικών εταιρειών και μεγάλων ξενοδοχείων ζητώντας να μην ισχύσει η καραντίνα των 14 ημερών για τις αφίξεις στη χώρα από το εξωτερικό.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 8 Ιουνίου και θα επανεξεταστεί μετά από τρεις εβδομάδες. Θα αφορά και τους Βρετανούς που θα επιστρέφουν από ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό.

Οι υπογράφοντες κατηγορούν αρχικά την κυβέρνηση ότι «έχει αργήσει τραγικά» να υποστηρίξει τον ταξιδιωτικό τομέα της χώρας και προσθέτουν ότι «το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η βιομηχανία ταξιδιών είναι να επιβάλλεται μια υποχρεωτική καραντίνα σε όλους τους επιβάτες που εισέρχονται, η οποία θα αποτρέψει ξένους επισκέπτες από το να έρχονται εδώ, θα αποτρέψει Βρετανούς επισκέπτες από το να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και πιθανότατα θα οδηγήσει άλλες χώρες στην επιβολή ανταποδοτικών απαιτήσεων καραντίνας για Βρετανούς επισκέπτες, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Γαλλία».

Η επιστολή επισημαίνει ότι πολλοί είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση να επιβάλει καραντίνα στην αρχή της πανδημίας, αλλά τότε η επιλογή ήταν να επιτρέπονται οι αφίξεις από χώρες με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων, κάτι που δυνητικά ευνόησε τη διασπορά του κορωνοϊού στο βρετανικό πληθυσμό.

Οι υπογράφοντες την επιστολή τονίζουν επίσης ότι το οικονομικό πλήγμα στον τομέα τους ακόμα δεν έχει φανεί πλήρως, υπενθυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία απασχολεί σχεδόν 4 εκατομμύρια εργαζόμενους, δηλαδή το 11% του ενεργού εργατικού δυναμικού της χώρας.

Ζητούν, εν κατακλείδι, «να μην αποτραπούν τα ταξίδια» και η έμφαση να στραφεί από την προστασία στην οικονομική ανάκαμψη «πριν να είναι αργά».

Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των ξενοδοχειακών ομίλων Ritz, Hyatt Regency London, Dorchester και των ταξιδιωτικών ομίλων Cookson Adventures και Original Travel.

Πηγή: skai.gr