Βρετανία: Συλλήψεις ακτιβιστών και νεκρά άλογα – Τριήμερο χάος στην ιπποδρομία Grand National

0
31

Συνολικά τουλάχιστον 118 άτομα προσήχθησαν από την αστυνομία, με 60 να παραμένουν υπό κράτηση το πρωί της Δευτέρας.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην ιστορική ετήσια ιπποδρομία Grand National στο Έιντρι της βορειοδυτικής Αγγλίας, με τρία άλογα να χάνουν τη ζωή τους και δεκάδες ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων να συλλαμβάνονται.

Το Σάββατο, στην κορύφωση της διοργάνωσης με την μετ’ εμποδίων κούρσα των περίπου επτά χιλιομέτρων που διεξάγεται από το 1839 και αποτελεί κομμάτι της βρετανικής αθλητικής παράδοσης, δεκάδες ακτιβιστές εισέβαλαν στον ιππόδρομο, όπως είχαν προαναγγείλει.

Συνολικά τουλάχιστον 118 άτομα προσήχθησαν από την αστυνομία, με 60 να παραμένουν υπό κράτηση το πρωί της Δευτέρας.

Άλογα

Η κίνησή τους προκάλεσε καθυστέρηση 14 λεπτών στην εκκίνηση της κούρσας, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας από τους πιο έμπειρους ίππους, ο Hill Sixteen, έπεσε πηδώντας το πρώτο εμπόδιο και έσπασε το λαιμό του, με αποτέλεσμα έπειτα να θανατωθεί.

Ο εκπαιδευτής του Σάντι Τόμσον με δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας κατηγορεί τους ακτιβιστές για το θάνατο του αλόγου, λέγοντας ότι του προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση η οποία οδήγησε στο μοιραίο ατύχημα.

Η οργάνωση Animal Rising που οργάνωσε τη διαμαρτυρία εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για το περιστατικό, λέγοντας όμως ότι οι δράσεις της αποσκοπούν ακριβώς στο να αποτρέψουν μελλοντικούς θανάτους αλόγων.

Άλογα

Νωρίτερα το Σάββατο τη ζωή του είχε χάσει και ο ίππος Dark Raven, ενώ το ίδιο είχε συμβεί την Πέμπτη, ημέρα έναρξης της διοργάνωσης, με τον ίππο Envoye Special.

Η Βρετανική Αρχή Ιπποδρομιών ανακοίνωσε ότι «θα αναλύσει με ενδελεχή λεπτομέρεια» τις κούρσες για να διαπιστώσει τι πήγε στραβά.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr