Βρετανία: Πάνω από 51.000 νεκροί από κορωνοϊό με βάση τα πιστοποιητικά θανάτου

0
90

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Σε 46.421 ανέρχονταν μέχρι και τις 29 Μαΐου οι νεκροί λόγω κορωνοϊού στην Αγγλία και στην Ουαλία, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS).

Εξ αυτών των θανάτων οι 13.460 είχαν σημειωθεί σε οίκους ευγηρίας.

Η εκτίμηση της στατιστικής υπηρεσίας είναι ότι συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, περιλαμβανομένων δηλαδή της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, «περίπου 50.000» άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Ο υπολογισμός του πρακτορείου Reuters προσδιορίζει τον αριθμό αυτό σε 51.766. Ο υπολογισμός βασίζεται στα νέα στοιχεία από το ONS, στα στοιχεία από τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία και τους μεταγενέστερους της 29ης Μαΐου βεβαιωμένους θανάτους.

Σημειώνεται ότι με βάση τον μέχρι και την Κυριακή απολογισμό θανάτων από κορωνοϊό που παρουσιάζει καθημερινά το Υπουργείο Υγείας, τα θύματα είναι 40.597.

Η διαφορά οφείλεται στο ότι το ONS προσμετρά όλους τους θανάτους στα πιστοποιητικά βεβαίωσης των οποίων αναγράφεται ως αιτία κατάληξης του ασθενούς η Covid-19.

Αντιθέτως, τα ημερήσια στοιχεία που παρουσιάζει το Υπουργείο Υγείας αφορούν θανάτους επιβεβαιωμένων με διαγνωστικό τεστ φορέων του κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων που ανακοίνωσε το ONS σε Αγγλία και Ουαλία έως και τις 29 Μαΐου είναι κατά περίπου 10.400 μικρότερος σε σχέση με τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει το Υπουργείο Υγείας για την ίδια περίοδο.

Συνολικά οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο από όλα τα αίτια κατά την περίοδο της πανδημίας ήταν περίπου 64.000 περισσότεροι σε σχέση με τον μέσο όρο των θανάτων την ίδια περίοδο κατά την προηγούμενη πενταετία.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr