Βρετανία-Κορωνοϊός: Συνέχεια στη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων – Υπερβολικά μεγάλη ζήτηση διαγνωστικών τεστ

0
51

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

3.395 κρούσματα του κορωνοϊού προστέθηκαν το προηγούμενο 24ωρο στο συνολικό απολογισμό του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας.

Συνολικά οι επιβεβαιωμένοι φορείς έχουν φτάσει πλέον τους 381.614.

Οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 21, φτάνοντας συνολικά τους 41.705.

Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής του προγράμματος διαγνωστικών ελέγχων και ιχνηλάτησης του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας NHS, Ντάιντο Χάρντινγκ, είπε εμφανιζόμενη ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής ότι «κανείς δεν ανέμενε το πόσο αυξημένη θα ήταν η ζήτηση για διαγνωστικά τεστ» αυτή την περίοδο.

Η κα Χάρντινκ δέχθηκε ερωτήσεις για την ανεπάρκεια των τεστ, με πολλούς πολίτες να δηλώνουν είτε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού είτε καλούνται να ταξιδέψουν έως και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους για να υποβληθούν σε εξέταση.

Η κυβερνητική αξιωματούχος εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή η ζήτηση είναι τρεις με τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τα περίπου 250.000 διαθέσιμα τεστ στη χώρα.

Όπως είπε, η ζήτηση για παιδιά κάτω των 17 έχει διπλασιαστεί από τότε που άνοιξαν τα σχολεία.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι πλέον θα δίνεται προτεραιότητα για εξέταση συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού. Συγκεκριμένα, προτεραιότητα θα δίνεται ιεραρχικά σε ασθενείς δημοσίων νοσοκομείων, στους οίκους ευγηρίας, στους εργαζόμενους στο NHS, σε κατοίκους περιοχών όπου καταγράφεται έξαρση του κορωνοϊού, σε κρίσιμα επαγγέλματα, όπως οι δάσκαλοι και έπειτα στον υπόλοιπο πληθυσμό.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr