Βρετανία: Κάθε τρεις εβδομάδες θα επανεξετάζεται η καραντίνα για τις διεθνείς αφίξεις

0
105

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Οι όροι της καραντίνας των δύο εβδομάδων για όσους θα ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό θα επανεξετάζονται κάθε τρεις εβδομάδες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού Πρωθυπουργού Τζόνσον.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι λεπτομέρειες του μέτρου, που αναμένεται να ισχύσει από τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, θα ανακοινωθούν «εν ευθέτω χρόνω».

Όπως σημείωσε, η αναθεώρηση των κανόνων θα γίνεται ώστε να είναι εξασφαλισμένο πως συνάδουν με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές συστάσεις.

Άφησε να εννοηθεί ότι η επανεξέταση της καραντίνας θα γίνεται μαζί με την επανεξέταση των γενικότερων περιορισμών στις μετακινήσεις.

Η αναθεώρηση του μέτρου κάθε τρεις εβδομάδες δημιουργεί ελπίδες ότι οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στους αγαπημένους τους προορισμούς αργότερα το καλοκαίρι χωρίς τον ενδοιασμό που δημιουργεί η προοπτική απομόνωσης με την επιστροφή τους επί βρετανικού εδάφους. Η άγνωστη τελική διάρκεια της καραντίνας, ωστόσο, δεν ευνοεί τις προκρατήσεις.

Ο εκπρόσωπος επέμεινε, εξάλλου, ότι ποτέ δε σχεδιαζόταν η εξαίρεση από την καραντίνα των αφίξεων από τη Γαλλία.

Κοινή δήλωση των δύο χωρών στις 10 Μαΐου, μετά από την προαναγγελία της καραντίνας από τον Μπόρις Τζόνσον, ερμηνεύθηκε ως ανακοίνωση εξαίρεσης της Γαλλίας από το μέτρο.

Ο εκπρόσωπος σχολίασε, ωστόσο, ότι η κοινή δήλωση παρερμηνεύτηκε από τα μέσα ενημέρωσης και ότι το μόνο που δήλωνε είναι πως «αυτή τη στιγμή» δεν υπάρχει καραντίνα στις μετακινήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: skai.gr