Βρετανία: Για ύφεση χωρίς προηγούμενο προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών

0
109

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να αντιμετωπίσει μία ύφεση άνευ προηγουμένου λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, είπε ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Εμφανιζόμενος σε τηλεδιάσκεψη της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Σούνακ είπε ότι αν και η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει «πρωτοφανή» μέτρα ελάφρυνσης του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας, δε θα σταθεί δυνατό για τον ίδιο να διασώσει κάθε θέση εργασίας και κάθε επιχείρηση.

«Αυτό το lockdown έχει έναν πολύ σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία μας. Είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε μία σοβαρή ύφεση, όμοια της οποίας δεν έχουμε δει και ασφαλώς αυτό θα έχει αντίκτυπο στην απασχόληση», παραδέχθηκε ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών.

Πρόσθεσε ότι αν και όλοι ελπίζουν πως η αποκατάσταση της οικονομίας θα είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και ισχυρή, «δεν είναι προφανές πως θα υπάρξει άμεση ανάκαμψη».

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Αγγλίας έχει προβλέψει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 14% φέτος, αλλά και ανάπτυξη της τάξης του 15% το 2021.

Πηγή: skai.gr