Βρετανία: Ανάγκη νέων ελέγχων ποιότητας παρτίδων εμβολίων πίσω από τις μειωμένες δόσεις τον Απρίλιο

0
12

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός 

Ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ότι η σημαντική μείωση των διαθέσιμων δόσεων των εμβολίων κατά του κορωνοϊού που αναμένεται στη χώρα τον Απρίλιο οφείλεται σε δύο λόγους.

Αρχικά είπε ότι περίπου 1,7 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων χρειάζεται να υποβληθούν σε νέους ελέγχους ποιότητας.

Επίσης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες είπε ότι έχει υπάρξει καθυστέρηση στην παράδοση δόσεων από τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής εμβολίων στον κόσμο, το Ινστιτούτο Serum στην Ινδία.

Ο επικεφαλής του ινστιτούτου είπε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην απόφαση της ινδικής κυβέρνησης να καλύψει ανάγκες του εγχώριου εμβολιαστικού προγράμματος, κάτι ωστόσο που απέφυγε να επιβεβαιώσει εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο κ. Χάνκοκ διαβεβαίωσε, πάντως, ότι δε θα ακυρωθούν ραντεβού, τονίζοντας ότι μέσα στο Απρίλιο είναι προγραμματισμένο να χορηγηθεί η δεύτερη δόση σε σχεδόν 12 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας.

Οι μειωμένες ποσότητες εμβολίων, ωστόσο, θα προκαλέσουν καθυστέρηση στην έναρξη εμβολιασμού των πολιτών ηλικίας κάτω των 50 ετών, που είχε προγραμματιστεί για τις 15 Απριλίο

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr