Βουλή: Συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη ζητάει το ΜέΡΑ25 για όσο διαρκεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας

0
112

Ναντίν Χαρδαλιά

Τη διεξαγωγή όλων των συνεδριάσεων των Επιτροπών της Βουλής και της Ολομέλειας με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης για όσο διάστημα διαρκεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού, ζητάει το ΜέΡΑ25, με επιστολή της Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Φωτεινής Μπακαδήμα, προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Η κ. Μπακαδήμα χαρακτηρίζει την εν λόγω απόφαση «απαραίτητη», ώστε να δώσουν όπως επισημαίνει οι βουλευτές ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού πρώτοι το καλό παράδειγμα συμμόρφωσης με τα μέτρα που λαμβάνονται.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η Βουλή λειτουργεί ήδη υπό ειδικές συνθήκες για την προστασία έναντι της πανδημίας, στο πλαίσιο των οποίων περιορίστηκε σε μία φορά την εβδομάδα ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και σε μία συνεδρίαση στην Επιτροπή και μία στην Ολομέλεια για την ψήφιση εκάστου νομοσχεδίου, με τη συμμετοχή μόνο των εισηγητών και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κ Πρόεδρε,

Το ΜέΡΑ25 στήριξε και στηρίζει τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της μεταδοτικότητας του Covid-19, ακόμα και το ακραίο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, όταν απαγορεύουμε στους πολίτες το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης, θεωρούμε απαράδεκτη τη συνέχιση της δια ζώσης διεξαγωγής τόσο των συνεδριάσεων των Διαρκών Επιτροπών όσο και της Ολομέλειας της Βουλής.

Σας γράφω, λοιπόν, σήμερα για να σας μεταφέρω την άποψη του ΜέΡΑ25 πως έχετε υποχρέωση  να  ανακοινώσετε  σήμερα  κιόλας  πως  η  διεξαγωγή  των   συνεδριάσεων των Διαρκών Επιτροπών και της Ολομέλειας της Βουλής θα γίνεται, τουλάχιστον όσο διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μια τέτοια απόφαση είναι απαραίτητη ώστε να δώσουμε σαν εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού πρώτοι εμείς το καλό παράδειγμα συμμόρφωσης με τα μέτρα που λαμβάνονται.

Αναμένοντας την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Φωτεινή Μπακαδήμα Γραμματέας ΚΟ ΜέΡΑ25 Βουλευτής Β’ Πειραιά

Πηγή: skai.gr