Βουλή: Ειδικό τζάμι – «ασπίδα» στην Ολομέλεια έναντι του κορωνοϊου

0
101

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Στη συνεχή ενίσχυση των μέτρων προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού και τη διασφάλιση της υγείας των λιγοστών βουλευτών που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, προχωράει η Βουλή.

Σε αυτό το πλαίσιο στο βήμα των ομιλητών στην Ολομέλεια, τοποθετήθηκε σήμερα ειδικό προστατευτικό τζάμι, για τη συγκράτηση των σταγονιδίων σάλιου προς τα βουλευτικά έδρανα και το χώρο που βρίσκονται οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, το γυάλινο περίβλημα, τοποθετήθηκε ως «ασπίδα», κατόπιν υποδείξεων της υγειονομικής υπηρεσίας της Βουλής, προκειμένου να προστατευτούν οι πρακτικογράφοι του Κοινοβουλίου, που εργάζονται ακριβώς κάτω από το σημείο όπου συνήθως μιλούν βουλευτές, υπουργοί και πολιτικοί αρχηγοί.

Σημειώνεται, ότι το τελευταίο διάστημα πριν και μετά την ομιλία οποιουδήποτε μέλους της εθνικής αντιπροσωπείας, το βήμα απολυμαίνεται σχολαστικά από υπάλληλο της Βουλής ο οποίος φοράει γάντια μίας χρήσης και απομακρύνεται πριν πλησιάσει ο ομιλητής, ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr