Βουλή: Ενημέρωση της Επιτροπής Διαφάνειας από τον Πέτσα για την καμπάνια κατά του κορωνοϊού

0
103

Της Ναντίν Χαρδαλιά 

Τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα ενημερώσει στις 10 το πρωί της Παρασκευής ο Στέλιος Πέτσας αναφορικά με το προωθούμενο διαφημιστικό πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συνεδρίαση προγραμματίστηκε μετά απο σχετικό αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν σε αυτή, υπό τον αιχμηρό ισχυρισμό ότι το επίμαχο πρόγραμμα  εμείς υποψίες αδιαφάνειας και σπατάλης δημοσίου χρήματος.
Για το ίδιο θέμα άλλωστε  65 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν καταθέσει προ ημερών ερώτηση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, προκαλώντας τα δικά του αιχμηρά σχόλια ότι η δημόσια υγεία δεν προσφέρεται για μικροκομματικες αντιπαραθέσεις.

Ο ίδιος είχε επισημάνει στην απάντηση του ότι η επιτυχία των προληπτικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση οφείλεται και στους άξονες του “Μένουμε σπίτι” καθώς και της συνεχούς επικοινωνίας της σημασίας που έχει η  υπεύθυνη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, τονίζοντας πως αυτή δεν μπορεί να επαφίεται μόνο στο “φιλότιμο” των ΜΜΕ και των εργαζομένων σε αυτά. 

“Έχουμε ευθύνη ως οργανωμένη Πολιτεία να διαμορφώσουμε μια επαγγελματική εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης. Τα πλέον δύσκολα είναι μπροστά μας και ο εφησυχασμός αποτελεί κακό σύμβουλο. Όσο περνά ο καιρός τόσο σημαντικότερη καθίσταται η ύπαρξη συνεχούς και συνεπούς ενημέρωσης. Στο πλαίσιο αυτό, η εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης που έχουμε σχεδιάσει αναπτύσσεται σε δύο φάσεις, ενώ η συνολική πίστωση για την πραγματοποίησή της ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια ευρώ, αφορά δηλαδή στο 0,16% των δημοσιονομικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που έχουν μέχρι στιγμής αποφασιστεί”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας, περιγράφοντας αναλυτικά τον σχεδιασμό της καμπάνιας για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Πηγή: skai.gr