Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Για ορισμένα αδικήματα μπορεί να μην υπάρχει δικαίωμα αναστολής ποινής 

0
94

Η κυβέρνηση έφτιαξε το πλαίσιο και γίνεται αξιολόγηση, ο δικαστής κρίνει, ενώ η διαδικασία πριν γινόταν αυτόματα, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. 

Μπορεί για ορισμένα αδικήματα να μην υπάρχει δικαίωμα αναστολής ποινής, υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη σκιά της αποτρόπαιης υπόθεσης του βιασμού της 12χρονης. 

«Εδώ τίθενται δύο ζητήματα: μήπως πρέπει για ορισμένα αδικήματα να μην έχουμε καθόλου δικαίωμα αναστολής, και το δεύτερο πρέπει να ενισχύσουμε τις σωφρονιστικές υπηρεσίες που κάνουν αξιολόγηση της πορείας τους εντός της φυλακής» τόνισε, ενώ για την κατάργηση του δικαιώματος αναστολής απάντησε ότι «βεβαίως και μπορεί να μπει» (διάταξη).  

Η κυβέρνηση έφτιαξε το πλαίσιο και γίνεται αξιολόγηση, ο δικαστής κρίνει, ενώ η διαδικασία πριν γινόταν αυτόματα, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. 

«Το ζήτημα δεν είναι αν το πλαίσιο είναι αυστηρό. Είναι αυστηρό. Όλα τα αδικήματα κατά της ανηλικότητας που προσβάλλουν τη γενετήσια ελευθερία και αξιοπρέπεια έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα και σε ορισμένες περιπτώσεις η ποινή είναι ισοβίου καθείρξεως. Το πρόβλημα έγκειται στις αναστολές. Το σύστημα των αναστολών ήταν σχεδόν τυπικό. Τώρα γίνεται στάθμιση και αξιολόγηση της προσωπικότητας του κρατουμένου» εξήγησε.  

«Είναι μια άθλια διαστροφή, δεν είναι εύκολο να διαμορφώσεις ένα προφίλ παιδόφιλου, δεν είναι ότι είναι πλούσιοι, φτωχοί, μορφωμένοι ή λιγότερο μορφωμένοι κλπ (…) αυτό αποτελεί και μεγάλη δυσκολία στο χειρισμό των υποθέσεων» σημείωσε ο Μάκης Βορίδης. 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr