Βορίδης στον ΣΚΑΪ 100,3 για το «εσείς τους πνίξατε» της Κατριβάνου: Aυτά είναι ταυτοτικά ζητήματα γι αυτή τη μορφή της Αριστεράς

0
31

Αναφερόμενος στην ναυτική τραγωδία ο κ. Βορίδης τόνισε ότι τέτοια φρικτά ναυάγια συμβαίνουν υπογραμμίζοντας πως υπάρχει η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι πρέπει να μπορούμε να διασώσουμε ο, τι μπορούμε να διασώσουμε αλλά πάντως τα σύνορα φυλάσσονται και δεν μπορούν να είναι διάτρητα.

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις στελεχών του που επιρρίπουν ευθύνες στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, άσκησε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Απαντώντας στον ισχυρισμό της κυρίας Κατριβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εσείς τους πνίξατε με τις αποτροπές, απευθυνόμενη στην κυρία Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία, ο κύριος Βορίδης τόνισε “αυτά είναι ταυτοτικά ζητήματα για αυτή τη μορφή της αριστεράς, δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτό, είναι κομμάτι της ταυτότητάς τους, κομμάτι της άποψής τους”.

Αναφερόμενος στην ναυτική τραγωδία ο κύριος Βορίδης τόνισε ότι τέτοια φρικτά ναυάγια συμβαίνουν υπογραμμίζοντας πως υπάρχει η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι πρέπει να μπορούμε να διασώσουμε ο, τι μπορούμε να διασώσουμε αλλά πάντως τα σύνορα φυλάσσονται και δεν μπορούν να είναι διάτρητα.

Απαντώντας στην χθεσινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι με μια αίτηση θα πρέπει να υπάρχει νόμιμη οδός μετανάστευσης ο κύριος Βορίδης τόνισε πως πρέπει να υπάρχουν και να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

“Υπάρχει νόμιμη οδός μετανάστευσης, προφανώς η νόμιμη οδός δεν μπορεί να ικανοποοιήσει εκατομμύρια αιτήσεις. Ωστόσο επειδή στον ΣΎΡΙΖΑ θέλουν να ακολουθήσουν μη νόμιμες οδούς μετανάστευσης πρέπει να γνωρίζουν ότι η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι δεν γίνεται να καταργηθούν τα σύνορα και όποιος θέλει όποτε θέλει να μπαίνει στη χώρα μας”.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr