Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εγκαινίασε 10.000 «σύγχρονες σοσιαλιστικές κατοικίες» (φωτογραφίες)

0
37

Πριν δυο μήνες ο Κιμ έβαλε τα θεμέλια του νέου οικιστικού έργου, που χαρακτηρίστηκε ως «πολυτελής δρόμος του σοσιαλισμού γεμάτος ανθρώπινη ευτυχία»

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας διεξήγαγαν χθες Κυριακή τελετή εορτασμού της αποπεράτωσης 10.000 νεόδμητων σύγχρονων κατοικιών στη νέα συνοικία Χουασόνγκ της Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν παρέστη στην τελετή, όπως και αρκετοί άλλοι κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού του Κιμ Τοκ Χουν, κατά την ίδια πηγή.

Η τελετή έγινε δυο μήνες αφού ο Κιμ έβαλε τον Φεβρουάριο τα θεμέλια νέου οικιστικού έργου, που το KCNA περιέγραψε γράφοντας πως θα πρόκειται για «πολυτελή δρόμο του σοσιαλισμού γεμάτο ανθρώπινη ευτυχία».

Το 2021, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωνε σχέδια για την οικοδόμηση 50.000 νέων διαμερισμάτων στην πρωτεύουσα σε μια πενταετία. Έκτοτε, έχουν προχωρήσει κάποια κατασκευαστικά έργα, άλλα όμως καθυστερούν, την ώρα που τόσο η Νότια Κορέα όσο και η Δύση διατυπώνουν υποψίες για ελλείψεις τροφίμων και άλλων βασικών ειδών.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πει επανειλημμένα πως θέλει η Πιονγκγιάνγκ να γίνει μια από τις πόλεις που χαρακτηρίζονται οι «διασημότερες παγκοσμίως».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr