Βιετνάμ: Καθάριζαν χρησιμοποιημένα προφυλακτικά και τα πουλούσαν για καινούργια

0
95

Η αστυνομία στο Βιετνάμ κατέσχεσε περίπου 345.000 χρησιμοποιημένα προφυλακτικά τα οποία είχαν καθαριστεί και μεταπωληθεί ως νέα, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters πλάνα που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση του Βιετνάμ (VTV) αυτή την εβδομάδα έδειξαν δεκάδες μεγάλες σακούλες που περιέχουν τα χρησιμοποιημένα προφυλαχτικά διάσπαρτα στο πάτωμα μιας αποθήκης στη νότια επαρχία Binh Duong.

Η αστυνομία υπογράμμισε ότι οι σακούλες ζύγιζαν πάνω από 360 κιλά (794 λίβρες), που αντιστοιχούν σε 345.000 προφυλακτικά, σύμφωνα με το VTV.

Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης είπε ότι είχαν λάβει «μηνιαία εισαγωγή μεταχειρισμένων προφυλακτικών από άγνωστο άτομο», ανέφερε η κρατική εφημερίδα Tuoi Tre.

Μια γυναίκα που που συνελήφθη κατά την επιχείρηση είπε στην αστυνομία ότι τα χρησιμοποιημένα προφυλακτικά πρώτα βράζονταν σε νερό και μετά στέγνωναν και άλλαζαν σχήμα με ξύλινους φαλλούς πριν συσκευαστούν ξανά και πωληθούν εκ νέου.

Το VTV είπε ότι δεν ήταν σαφές πόσα από τα ανακυκλωμένα προφυλακτικά είχαν ήδη πωληθεί. Η κρατούμενη γυναίκα είπε ότι είχε λάβει 0,17 $ για κάθε κιλό ανακυκλωμένων προφυλακτικών που παρήγαγε.

Πηγή: Reuters

Πηγή: skai.gr