Βιέννη: Αποτράπηκε επίθεση στην παρέλαση Υπερηφάνειας της πόλης

0
26

Σύμφωνα με το Reuters, τρεις ύποπτοι ηλικίας μεταξύ 14 και 20 ετών συνελήφθησαν ως ύποπτοι ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν στην παρέλαση στη Βιέννη, η οποία πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό των δικαιωμάτων των LGBTQ+ ατόμων

Oι αυστριακές υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσαν σήμερα, Κυριακή, ότι απέτρεψαν προγραμματισμένη επίθεση στην παρέλαση υπερηφάνειας του Σαββάτου στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το Reuters, τρεις ύποπτοι ηλικίας μεταξύ 14 και 20 ετών συνελήφθησαν ως ύποπτοι ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν στην παρέλαση στη Βιέννη, η οποία πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό των δικαιωμάτων των LGBTQ+ ατόμων και προσέλκυσε περίπου 300.000 άτομα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Μέσω της επιτυχημένης και έγκαιρης παρέμβασης, καταφέραμε να εκτονώσουμε τη στιγμή του κινδύνου για το Vienna Pride και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων», δήλωσε ο Ομάρ Χαϊτζάουι-Πίρχνερ, αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών της Αυστρίας.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες όσον αφορά στο τι θα συνίστατο η επίθεση, αλλά είπε ότι αντικείμενα που απαγορεύονται βάσει του νόμου περί όπλων της Αυστρίας κατασχέθηκαν σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των υπόπτων.

Η αστυνομία της Βιέννης και η κρατική υπηρεσία προστασίας της Αυστρίας συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr