Βιασμός στον Κολωνό: Συνελήφθη η μητέρα της 12χρονης

0
110

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σε βάρος της εκδόθηκε για το αδίκημα της μαστροπείας 

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος της μητέρας της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης στον Κολωνό εκδόθηκε πριν από λίγο. Το ένταλμα εκτελέστηκε ήδη από την αστυνομία και η μητέρα της 12χρονης συνελήφθη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτουν ενδείξεις εμπλοκής της στην υπόθεση κακοποίησης του παιδιού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα δεν κατηγορείται μόνο για παραμέληση στην εποπτεία της κόρης της, αλλά για την ουσία της υπόθεσης κακοποίησής της και ειδικότερα για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας. 

Το ένταλμα εκτελέστηκε ενώ η μητέρα είχε μεταβεί στη ΓΑΔΑ προκειμένου να συνοδεύσει την κόρη της για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Αυτοκίνητο της αστυνομίας είχε παραλάβει το παιδί και τη μητέρα από το σπίτι τους και στη ΓΑΔΑ της γνωστοποίησαν το ένταλμα σε βάρος της και τη συνέλαβαν. 

Στη φυλακή οι Μίχος- Σοφιανίδης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Ηλίας Μίχος και ο Γιάννης Σοφιανίδης με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα . 

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα μεταβούν στις φυλακές Τρίπολης η Γρεβενών

Η μεταγωγή τους θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα αύριο το πρωί ενώ πλέον κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Η απολογία τους στον ανακριτή

Νωρίτερα, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ολοκληρώσει τις απολογίες τους στην ανακρίτρια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μίχος όσον αφορά την 12χρονη ισχυρίσθηκε στην ανακρίτρια πως διατηρούσε σχέση με την ανήλικη και ότι είχαν σεξουαλικές επαφές περισσότερο από μια φορές.

Αρνήθηκε όλες τις άλλες κατηγορίες και τήρησε το δικαίωμα της σιωπής.

Ο 42χρονος παραδέχτηκε την γενετήσια πράξη έναντι αμοιβής με ανήλικη που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη

Ομολόγησε πως είχε σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη έναντι αμοιβής περισσότερο από μια φορές, ωστόσο κατέθεσε πως τα χρήματα τα οποία ήταν 50-70 ευρώ τα έδινε στο χέρι του παιδιού.

Κατέθεσε ακόμη πως την κοπέλα την έβρισκε μέσω της εφαρμογής.

Το «Χαμόγελο» για το 12χρονο κορίτσι: Αρχές Σεπτεμβρίου δεχθήκαμε ανώνυμη καταγγελία αλλά οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» – με αφορμή την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό – ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης. 

– Αρχές Σεπτεμβρίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε ανώνυμη κλήση, χωρίς να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, για να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα.

– Οι άνθρωποι του Οργανισμού έδωσαν άμεσα τις απαραίτητες κατευθύνσεις και ζήτησαν να μιλήσουν, τόσο με το ίδιο το παίδι, όσο και με τους γονείς του με στόχο να τους στηρίξουν.

– Το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού.

– «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μη έχοντας κάποιο στοιχείο κατηύθυνε την οικογένεια να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων.

– Από τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του δεν ήταν δυνατή η συσχέτιση  της κλήσης με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό.

– Σήμερα, και σε συνέχεια της δημοσιότητας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαπίστωσε και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το ιστορικό, ότι η κλήση που δέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 αφορούσε στην υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης.

– Ο Οργανισμός έχει ζητήσει να στηρίξει το παιδί, και μετά από σχετική σύσταση αναμένει την έγκριση και συναίνεση των γονέων και των αρμόδιων ανακριτικών υπαλλήλων προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία κατάθεσης της 12χρονης.

– Στη συνέχεια, η 12χρονη μπορεί να υποστηριχτεί στο θεραπευτικό κέντρο «Το Σπίτι του Παιδιού», το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Ημέρας για την εξατομικευμένη Παροχή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr