Τζορτζ Φλόιντ: Ανθρωποκτονία «δείχνει» ανεξάρτητη ιατροδικαστική εξέταση

0
86

Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα ανεξάρτητης ιατροδικαστικής εξέτασης για τα αίτια του θανάτου του.

Σύμφωνα με την Αλέσια Γουίλσον, μια από τους ιατροδικαστές που διεξήγαγαν την εξέταση, ο Φλόιντ πέθανε από ασφυξία και συνεπώς πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Τα ευρήματα αυτά έρχονται σε σύγκρουση με την προκαταρκτική ιατροδικαστική εξέταση που διεξήγαγαν οι κρατικές αρχές που αναφέρει ότι δεν βρέθηκαν για ασφυξία ή πνιγμό, σύμφωνα με το cbsnews.

Η ανεξάρτητη ιατροδικαστική εξέταση έγινε από την Γουίλσον και τον Μάικλ Μπάντεν. Ο Μπάντεν, είναι πρώην επικεφαλής ιατροδικαστής της Νέας Υόρκης και ανέλαβε το 2014 την νεκροψία του Έρικ Γκάρνερ, ενός μαύρου άνδρα που πέθανε όταν αστυνομικός του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης του έκανε κεφαλοκλείδωμα κατά τη διάρκεια της σύλληψης του. Τόσο ο Γκάρνερ όσο και ο Φλόιντ είπαν στους αστυνομικούς ότι δεν μπορούν να ανασάνουν όπως αποδεικνύουν τα βίντεο από τα δύο περιστατικά και γι’ αυτό η φράση «δεν μπορώ να ανασάνω», έχει γίνει το κεντρικό σύνθημα των μεγάλων διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει σε όλες της ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας.

Ο Μπάντεν δήλωσε ότι ο θάνατος του Φλόιντ προήλθε από την πίεση στο λαιμό και τη πλάτη του που διέκοψαν τη ροή του αίματος και την αναπνοή του.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα του ιατρού της κομητείας του Χένεπιν αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν στραγγαλισμό ή ασφυξία. Γίνεται λόγος για υποκείμενα νοσήματα του Φλόιντ, πιο συγκεκριμένα στεφανιαία νόσο και υπέρταση, που σε συνδυασμό με την διαχείρισή του από τους αστυνομικούς και «τυχόν τοξικους παράγοντες», θα μπορούσαν να ευθύνονται για τον θάνατό του.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία της Κομητείας, το πόρισμα δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς εκκρεμούν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Η οικογένεια του Φλόιντ αμφισβήτησε τα εν λόγω ευρήματα.  Η εισαγγελέας του Χένεπιν δήλωσε ότι ο Τσόβιν «είχε το γόνατό του στον λαιμό του κ. Φλόιντ για οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Τα δύο λεπτά και 53 δευτερόλεπτα από αυτά, ο κ. Φλόιντ ‘’δεν αντιδρούσε’’.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr