Τζονσον: “Μία πράσινη επιστροφή” της Βρετανίας από την πανδημία με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας

0
170

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα περιγράψει σήμερα τα σχέδιά του για “μία πράσινη επιστροφή” της Βρετανίας από την πανδημία του κορωνοϊού, μέσω της διάθεσης κονδυλίων για την ενίσχυση της παράκτιας παραγωγής ενέργειας από τον άνεμο.

Η επένδυση 160 εκατομμυρίων λιρών (208 εκατομμυρίων δολαρίων) σε λιμάνια και βιομηχανίες αποτελεί τμήμα ενός σχεδίου για τον τετραπλασιασμό της παράκτιας ικανότητας που έχει η Βρετανία για την παραγωγή ενέργειας από τον άνεμο στα 40 GW μέχρι το 2030.

Πρόκειται για ισοδύναμο περίπου του 50% της ικανότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που διαθέτει σήμερα η Βρετανία από όλες τις πηγές ενέργειας.

Ο Τζόνσον δέχεται πιέσεις για τους χειρισμούς του στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς η αντίδραση της κυβέρνησης του επικρίνεται ως αργή, χωρίς επαρκή οργάνωση και περίπλοκη από τους πολιτικούς πολιτικούς του αντιπάλους.

Τα περιστατικά μόλυνσης αυξάνονται κατά τις πρόσφατες εβδομάδες, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να επιβάλλει μέτρα τοπικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σε ομιλία του σε συνεδρίαση του Συντηρητικού Κόμματος στις 13:30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) ο Τζόνσον θα τονίσει ότι η Βρετανία θα πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία “της πράσινης βιομηχανικής επανάστασης” που έχει τη δυναμική να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr