Τζανάκης σε ΣΚΑΪ: Ζητούν από γιατρούς εγγυήσεις εμβολιασμού – Αποσκοπουν σε προσφυγή

0
110

Προσπάθεια συγκέντρωσης εκατοντάδων εγγράφων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ενδεχομένως για νομική προσφυγή κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, κατήγγειλε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Τόνισε ότι ανά την Ελλάδα κυκλοφορούν διάφορα έγραφα αιτήματα πολιτών ή και υγειονομικών προς γιατρούς, που με πρόσχημα «ειδικά προβλήματα» ζητούν ιατρική διαβεβαίωση μέσω «πιστοποιητικού ασφαλείας» για να εμβολιαστούν. Σε περίπτωση που ο γιατρός δεν δεχθεί να τους δώσει το έγγραφο, ζητούν να αιτιολογήσει γραπτώς την αιτία της άρνησής του.

«Όλη αυτή η προσπάθεια είναι καθοδηγούμενη νομικά, ώστε να μαζευτούν εκατοντάδες τέτοια χαρτιά, πιστοποιητικά ασφαλίσεως ή αρνήσεις, να δοθούν αυτά τα πιστοποιηθούν, ώστε να χρησιμοποιηθούν νομικά εναντίον του νόμου της υποχρεωτικότητας κατά πάσα πιθανότητα», εκτίμησε ο καθηγητής.

Εφιστά την προσοχή των γιατρών, των διοικήσεων των νοσοκομείων αλλά του υπουργείου Υγείας και συμβουλεύει τους γιατρούς να απαντούν ότι όλες οι διαβεβαιώσεις αυτές, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Εμβολιασμών emvolio.gr στην οποία και θα πρέπει να παραπέμπουν.

«Δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν αλλά να οργανώσουν μια νομική διαδικασία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να αφαιρεθούν οι άδειες στους αρνητές γιατρούς

Ο καθηγητής εξαπέλυσε επίθεση κατά των αντιεμβολιαστών γιατρών και τόνισε πως είναι υποχρέωση των ιατρικών συλλόγων της χώρας και των πειθαρχικών τους συμβουλίων να τους αφαιρέσουν τις άδειες προσθέτοντας ότι έχουν ήδη καθυστερήσει. 

«Μας ξεπέρασε και η Εκκλησία» δήλωσε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι με ανακοίνωσή της  κατέρριψε τους μύθους σχετικά με τα εμβόλια, κάτι το οποίο οι ιατρικοί σύλλογοι δεν έχουν κάνει ακόμα. 

Τέλος, ο κ. Τζανάκης επισήμανε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που διστάζουν να εμβολιαστούν ξεπερνά το 1-1,5 εκατ. και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να γίνει προσπάθεια από τους οικογενειακούς γιατρούς ώστε να τους πείσουν. 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr