Τσαρούχας: Καταθέσαμε στον εισαγγελέα όλους τους φακέλους για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 

0
16

Αποχώρησε πριν από λίγο από την Ευελπίδων ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, αφού κατέθεσε στον εισαγγελέα τους φακέλους για τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας εντός του θεατρικού χώρου που έχουν καταγγελθεί.

Όπως δήλωσε προσερχόμενος ο κ. Τσαρούχας στους δημοσιογράφους, «μας έχει καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσουμε όλους τους φακέλους που αφορούν προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας».  

Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα, ανέφερε ότι «καταθέσαμε τον φάκελο στον εισαγγελέα, μας ευχαρίστησε για τη συνεργασία, τον ευχαριστήσαμε κι εμείς για την πρωτοβουλία του να συνεργαστεί μαζί μας. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων». Πρόσθεσε δε ότι «δεσμευτήκαμε ότι όποιο νέο στοιχείο έχουμε, θα το προσθέσουμε στους φακέλους». 

Ο κ. Τσαρούχας παρέδωσε στον Εισαγγελέα κ. Κώστα Σπυρόπουλο ολόκληρο το υλικό που έχει συλλέξει το πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ηθοποιών για περιπτώσεις έκνομων συμπεριφορών από ανθρώπους του θεάτρου σε βάρος συναδέλφων τους ή άλλων προσώπων.

Εκτιμάται ότι οι καταγγελίες που κατατέθηκαν στον εισαγγελικό λειτουργό είναι εκατοντάδες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως όλες αφορούν σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής βίας που μπορούν να ελεγχθούν ποινικά κυρίως ως προς τους χρόνους παραγραφής αλλά και ως προς την δυνατότητα συλλογής επιπλέον στοιχείων.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr