Τσαπανίδου: Ο Γεωργούλης πρέπει να επιστρέψει την έδρα του, το έχουμε ήδη ζητήσει

0
36

«Ως γυναίκα είμαι κι εγώ αναστατωμένη και σοκαρισμένη», είπε η Πόπη Τσαπανίδου και πρόσθεσε ότι είχαν φτάσει φήμες στην Κουμουνδούρου από πέρσι τον Ιούνιο, που δεν είχαν επιβεβαιωθεί- Το όνομα της καταγγέλουσας δεν διέρρευσε από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε η εκπρόσωπος του κόμματος

Να επιστρέψει την έδρα του στην Ευρωβουλή στον ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε η Πόπη Τσαπανίδου τον Αλέξη Γεωργούλη σε συνέντευξή της στο Mega, υπό το βάρος των καταγγελιών για παρενόχληση και κακοποίηση και του αιτήματος των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή. Παράλληλα, η κυρία Τσαπανίδου υποστήριξε ότι στο κόμμα είχαν φτάσει φήμες για κακοποιητική συμπεριφορά του κ.Γεωργούλη, αλλά η σχετική διερεύνησή τους δεν τις είχε επαληθεύσει. Απαντώντας στις κατηγορίες από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το όνομα της γυναίκας που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη δεν διέρρευσε από την Κουμουνδούρου.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης της κυρίας Τσαπανίδου, ακολουθούν:

«Όχι μόνο είναι δυσάρεστο αλλά και σοκαριστικό αυτό που αποκαλύφθηκε για τον Αλέξη Γεωργούλη» τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.  

«Ως γυναίκα είμαι κι εγώ αναστατωμένη και σοκαρισμένη και είμαστε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σοκαρισμένοι» σημείωσε.

«Μόλις χθες μάθαμε ότι ο κ. Γεωργούλης βαρύνεται με μια τέτοια καταγγελία, και σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε από το κόμμα και την Ευρωομάδα» τόνισε η κ. Τσαπανίδου.

«Η αντίδραση μας ήταν άμεση και ακαριαία. Ο Αλέξης Τσίπρας άμεσα έδωσε την εντολή να απομακρυνθεί από το κόμμα και την Ευρωομάδα» σημείωσε.

Όπως τόνισε, «δεν παίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τα ζητήματα έμφυλης βίας και τα δικαιώματα των γυναικών. Αυτά τα θέματα είναι βαθιά ριζωμένα στο αξιακό μας σύστημα».

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «τον Ιούνιο 2022 είχε φτάσει σε εμάς μια φήμη και έγινε για τρεις μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 διερεύνηση σε δύο επίπεδα: Πρώτον, ζητήθηκε από τον κ. Γεωργούλη να δώσει εξηγήσεις, και διέψευσε κατηγορηματικά τότε, και μίλησε για συκοφαντίες. Δεύτερον, απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητήσαμε να μάθουμε αν υπάρχει καταγγελία και δεν βγήκε κάτι τότε. Δεν μπορέσαμε να μάθουμε κάτι συγκεκριμένο. Δεν μπορούσαμε να απομακρύνουμε κάποιον για μια φήμη. Δεν υπήρχε τότε σε γνώση μας καταγγελία. Δεν υπήρχε τότε τίποτα για καταγγελία ούτε στην Ευρωβουλή ούτε στον Τύπο. Μόλις χθες μάθαμε για καταγγελία που πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο και αντιδράσαμε ακαριαία σε 15 λεπτά».

«Είναι ερώτημα γιατί η βελγική δικαιοσύνη κινήθηκε με αργές διαδικασίες. Όλα μένουν πλέον να αποδειχθούν από τη Δικαιοσύνη» ανέφερε. 

«Σε καμία περίπτωση δεν έγινε διαρροή των στοιχείων της καταγγέλλουσας από εμάς. Αν είναι δυνατόν!» δήλωσε δε η Πόπη Τσαπανίδου. 

«Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να αντιμετωπίσουν το θέμα με λεπτότητα… Να προστατεύσουν τη γυναίκα οι δημοσιογράφοι».

Ο κ. Γεωργούλης οφείλει να δώσει εξηγήσεις και στις χιλιάδες πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν, σημείωσε. 

«Πρέπει να επιστρέψει τη έδρα του στην Ευρωβουλή. Του έχουμε ζητήσει ήδη την έδρα του» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

«Ούτε να το σκεφτούμε ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα. Είναι ένα ερώτημα όμως ότι προέκυψε λίγο πριν τις εκλογές». 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr