Τσαπανίδου: Aν τεθεί θέμα μετάθεσης του ντιμπέιτ λόγω εθνικού πένθους, είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε

0
27

“Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει συγκλονιστεί από αυτή την τραγωδία που βιώνουμε τις τελευταίες ώρες. Η σημερινή μέρα είναι πραγματικά ανείπωτη δεν έχω λόγια να το περιγράψω είναι σοκ” δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου

Στο ενδεχόμενο λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο να τεθεί θέμα μετάθεσης του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών αναφέρθηκε στην ΕΡΤ η Πόπη Τσαπανίδου: «Αν λόγω του εθνικού πένθους τεθεί τέτοιο θέμα και τεθεί θέμα, δηλαδή να μη γίνει αύριο, εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε το πρόγραμμα του προέδρου, να μετατεθεί, να γίνει, να γίνει την Κυριακή μετά τη λήξη του τριημέρου. Να γίνει την Κυριακή, να γίνει τη Δευτέρα, να γίνει εν πάση περιπτώσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα καθώς οδεύουμε προς τις κάλπες, φαντάζομαι ότι όλα τα κόμματα θα συμφωνήσουν στο να γίνει μια αλλαγή στο πρόγραμμα των αρχηγών τους, έτσι ώστε να βρεθούν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά τη λήξη του εθνικού πένθους, αφού πρώτα έχουμε βοηθήσει τους ανθρώπους».

Αναφερόμενη στο τραγικό ναυάγιο η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι: «Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει συγκλονιστεί από αυτή την τραγωδία που βιώνουμε τις τελευταίες ώρες. Η σημερινή μέρα είναι πραγματικά ανείπωτη δεν έχω λόγια να το περιγράψω είναι σοκ. Είναι όπως όλα δείχνουν τα στοιχεία, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες προσφυγικού μεταναστευτικού. Είναι αδιανόητο. Η σκέψη μας είναι κοντά στους ανθρώπους αυτούς και που παλεύουν να σώσουν ψυχές, στους ανθρώπους που βρίσκονται στο νοσοκομείο, σε όσους έχουν διασωθεί. Ελπίζουμε πάντα να σωθούν κι άλλοι άνθρωποι, να βγουν από τη θάλασσα. Εμείς από το πρωί έχουμε στείλει, ο ΣΥΡΙΖΑ και ένα κλιμάκιο, η κυρία Νούκα και ο κύριος Χαρίτσης. Έχουμε αναστείλει όλες μας τις εκδηλώσεις, τις προεκλογικές. Συμπάσχουμε και νομίζω ότι τώρα πρέπει να φανεί και η ανθρωπιά όλων μας. Να στηρίξουμε δηλαδή».

«Λέμε στον ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξουν ασφαλείς δίοδοι, ασφαλείς οδοί προκειμένου να μπορέσει να γίνεται η μετανάστευση σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, να στηριχθούν οι χώρες διέλευσης, οι χώρες στις οποίες καταλήγουν οι άνθρωποι αυτοί, να γίνει μια δίκαιη κατανομή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να υπάρξει δηλαδή μια συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ουσιαστική που θα λύνει το πρόβλημα και δεν θα την αντιμετωπίζει. Η σκέψη μας με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να σωθούν. Και κυρίως πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι Και σ’ αυτό συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να γίνεται αυτός ο βυθός της θάλασσας, ο τάφος των ανθρώπων αυτών… Είναι αδιανόητη τραγωδία. Είμαστε συγκλονισμένοι».

Πηγή: skai.gr