Τσακαλώτος στον ΣΚΑΪ: Φάγαμε πάρα πολύ ξύλο γι' αυτό το «μαξιλάρι»

0
98

Το πακέτο των 26 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της οικονομίας που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προέρχεται στο σύνολό του από το «μαξιλάρι» ρευστότητας αλλά μόνο τα 14 δισ. ευρώ, τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

«Ούτε το 15 δισ. που έχουμε παρκάρει στο μαξιλάρι το πειράζουμε ούτε όλο το 20 δις το ξοδεύουμε διότι σωστά το λέει και ο κ. Σταϊκούρας υπάρχουν και ελλείμματα που θα δημιουργηθούνε και άρα πρέπει να αφήσουμε ένα κομμάτι», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Εκτίμησε ότι τα  πιο πολλά από τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα. Είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έφαγε πάρα πολύ ξύλο» γι’ αυτό το μαξιλάρι και πως αυτή τη στιγμή, ότι υπάρχει τώρα είναι το κυρίαρχο.

Ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup για την ενίσχυση της ευρωζώνης, ο κ. Τσακαλώτος προειδοποίησε για τον κίνδυνο η Ευρώπη να διαλυθεί εάν δεν στηριχθεί η Ιταλία που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα.

«Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα, δηλαδή όταν η Ιταλία βγει από αυτή την κρίση θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στις χρηματαγορές και πολύ φοβάμαι ότι το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δεν φτάνει χωρίς κάποιο σημείο αμοιβαιοποίησης δηλαδή να μοιραστούμε το κόστος».

Εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο κ. Μητσοτάκης συνυπέγραψε με τους ηγέτες την πρόταση για το ευρωομόλογο σημείωσε ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός δεν «σήκωσε» γιατί έχει δεσμούς με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr