Τροπολογία Κικίλια για την εξαίρεση των εμβολίων από τη φαρμακευτική δαπάνη

0
66

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Τροπολογία με την οποία εξαιρούνται τα εμβόλια από τη μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη, κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 10 της τροπολογίας, που ψηφίστηκε προβλέπεται:

«η εξαίρεση των εμβολίων από την εφαρμογή του μέτρου του claw back, για λόγους πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι η δαπάνη των εμβολίων από 1/9/2020 δεν συνυπολογίζεται στη μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη. Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας, καθορίζονται το ύψος της δαπάνης των εμβολίων, η διαδικασία, οι προϋποθέσεις και κάθε άλλη τεχνική λεπτομέρεια για την εξαίρεση της εν λόγω δαπάνης από τη φαρμακευτική δαπάνη των φορέων κοινωνικής ασφάλισης».

Δείτε την τροπολογία εδώ

Στόχος της εν λόγω ρύθμισης, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, είναι η ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας για περισσότερα και πιο φθηνά εμβόλια (σ.σ. εκπτώσεις) βάσει του όγκου της επέκτασης του εμβολιασμού εν μέσω και της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ίδια τροπολογία προβλέπει και την παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού όλων των κλάδων και όλων των δομών, καθώς και τη δυνατότητα ανάθεσης υπηρεσιών από τον ΕΟΔΥ σε ιδιώτες για την εξέταση δειγμάτων.

Πηγή: skai.gr