Τρίωρη κατάθεση Αβραμόπουλου για Novartis

0
77

Της Ιωάννας Μάνδρου

Επί τρείς και πλέον ώρες κατέθεσε στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός και Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημήτρης Αβραμόπουλος στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

O πρώην υπουργός, που υπήρξε ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε θέματα δωροληψιών με τη Novartis και με μόνα στοιχεία τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που δεν έτυχαν άλλης επιβεβαιώσης, είχε εξ αρχής καταγγείλει την υπόθεση ως πολιτική σκευωρία. 

Μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης κατάθεσης του ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας; Αλεβιζοπούλου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε.

«Η σκευωρία κατέρρευσε. Τώρα έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη. Εκείνο που απομένει είναι να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Και βεβαίως να βγουν οι κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες. 

Ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη. Έχω πει χαρακτηριστικά ότι η εκδίκηση δεν είναι Δικαιοσύνη. Η τιμωρία όμως είναι και τούτο γιατί. Για να μην ξανασυμβεί στην Ελλάδα, στην ελληνική δημοκρατία αυτό το κακό. Η Ελλάδα έχει μια Δικαιοσύνη που λειτουργεί, είναι μια δημοκρατία που λειτουργεί πλήρως. Κι εδώ ακριβώς είναι που πρέπει να προστατεύονται οι πάντες.

Πρώτα απ’ όλα οι πολίτες αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί. 

Η σκευωρία αυτή πρέπει να είναι η πρώτη και η τελευταία στην ελληνική ιστορία».

Στο πλαίσιο των ανακρίσεων με τη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου,την   ερχόμενη  Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021 θα προσέλθει να καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, το όνομα του οποίου επίσης ενεπλάκη στo σκάνδαλο  της Novartis, όμως από καιρό η σχετική δικογραφία έχει μπεί στο αρχείο.

Για τους χειρισμούς σε ό,τι αφορά την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών η Βουλή με απόφαση της έχει παραπέμψει με τη διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στις διαδικαςίες του Ειδικού Δικαστηρίου καθώς και άλλα μη πολιτικά πρόσωπα εισαγγελείς και λοιπούς.

Πηγή: skai.gr