Τριμερής Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου: Σημαντική η συνεργασία μας για την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο

0
181

Ιδιαίτερα σημαντική για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου θεωρείται η τριμερής που ξεκίνησε στην Αθήνα, με την παρουσία των τριών υπουργών Εξωτερικών και των επιτελείων τους.

Βασικά θέματα στην ατζέντα της συζήτησης μεταξύ του Νίκου Δένδια, του Κύπριου ομολόγου του Γιάννη Κασουλίδη και του Ισραηλινού ΥΠΕΞ Γαΐρ Λαπίντ, είναι η ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας σε πληθώρα τομέων, ιδιαίτερα όμως στην Ενέργεια και στην Οικονομία.

Επίσης, θα συζητηθεί εκτενώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και η διατήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή.

Στις δηλώσεις τους, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις και στις συνεργασίες μεταξύ των τριών κρατών, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα «καταδικάζει κάθε είδους τρομοκρατία και σε οποιοδήποτε μέρος».

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ αναφέρθηκε κυρίως στην ασφάλεια και στη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με την Ελλάδα και την Κύπρο για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή.

Ο Κύπριος υπουργός δήλωσε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία άλλαξε τα δεδομένα και τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους γείτονες, προκειμένου η Ευρώπη να είναι μέρος της λύσης και να βρεθούν οι εναλλακτικές στο επίπεδο της ενέργειας, κάνοντας λόγο για τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας έργα που έχουν συμφωνηθεί. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι «από τη στιγμή που η Τουρκία θα άρει τα εμπόδια, η Λευκωσία είναι έτοιμη να προχωρήσει στη βελτίωση των σχέσεών τους.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr