Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι περιγραφές τραυματιών στο ΣΚΑΪ – «Το βαγόνι έκανε τούμπες στον αέρα»

0
11

Οι τραυματίες περιγράφουν τα όσα εκτυλίχθηκαν τη στιγμή της σύγκρουσης, τις σκηνές χάους, τον πανικό που επικράτησε, τα ουρλιαχτά και τον πυκνό καπνό που είχε καλύψει τα βαγόνια

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κατάφεραν να βγουν ζωντανοί μετά τη σφοδρή σύγκρουση. Περιγράφουν τα όσα εκτυλίχθηκαν τη στιγμή της σύγκρουσης, τις σκηνές χάους, τον πανικό που επικράτησε, τα ουρλιαχτά και τον πυκνό καπνό που είχε καλύψει τα βαγόνια.

«Πολύ δυνατό μπαμ και μετά απλά το βαγόνι βρέθηκε να κάνει τούμπες στον αέρα και να βλέπω δεξιά αριστερά φλόγες σπινθήρες να πετάγονται από παντού.. μετά από κάποια δευτερόλεπτα που σταμάτησε το ντελαπάρισμα του βαγονιού επικρατούσε ένας πανικός. Από τις κοπέλες που πήδηξαν κάτω η μια κοπέλα χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι έσκισε πολύ άσχημα την μέση της είχε πολύ βαθιές πληγές. Η άλλη κοπέλα που ήταν δέκα μετρά από τη φωτιά είχε ακρωτηριαστεί το πόδι της από το καλάμι και κάτω προσπαθούσα να την καθησυχάσω αλλά εκείνη πονούσε και ήταν σε άσχημη κατάσταση διότι είχε αρχίσει να χάνει τις αισθήσεις της και φωνάζαμε πολύ ώρα για βοήθεια. πολλοί τραυματίες στη δικιά μου την καμπίνα οι συμφοιτητές μου όλοι βαριά τραυματισμένοι. Το δικό μου βαγόνι πήρε φωτιά από την αρχή του» ανάφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο τραυματίας Αλικανιώτης Αντρέας ο οποίος επέβαινε στην αμαξοστοιχία. 

Η 29χρονη Εύη Τσάπαρη είναι επίσης μία από τις τραυματίες η οποία στάθηκε τυχερή και βγήκε ζωντανή από την αμαξοστοιχία. «Ένιωθα ένα τράνταγμα, μετά σφηνώθηκε το χέρι μου ανάμεσα στον τοίχο και μια καρεκλά, ένα κάθισμα. Ο συνάδελφος μου ο Θεός να τον έχει καλά με ξεσφήνωσε και με τράβηξε έξω. Συρθήκαμε κάτω από ένα βαγόνι του εμπορικού τρένου που συγκρουστήκαμε για να φύγουμε μακριά και μετά ήταν κόσμος φώναζε έκλαιγε μια κοπέλα λιποθύμησε μπροστά μας…» ανέφερε χαρακτηριστικά η 29χρονη η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του τραυματία Στέφανου Γωγάκου για την στιγμή της σύγκρουσης: «Εκεί κοντά στα Τέμπη βλέπουμε έναν τρομακτικό θόρυβο το 5 βαγόνι σηκώθηκε σχεδόν αέρα έσπασαν όλα τα τζάμια και πήρε μια κλήση τελείως προς τα αριστερά και βλέπουμε μπροστά στα βαγόνια 1 και 2 μια τεράστια πυρκαγιά και όλοι οι καπνοί να μπαίνουν στο βαγόνι μας. Γυναίκες κάτω, παιδιά να ουρλιάζουν, εγώ χτύπησα στο ταβάνι το κεφάλι μου είχε παντού αίματα» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr