Τούρκος αναλυτής: «Τα νησιά είναι οθωμανικά -Αφού η Ελλάδα παραβιάζει τους όρους επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη τους»

0
200

Οι εντάσεις κλιμακώνονται με τις απειλές για αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών, ενώ ο Ερντογάν με τον Μπαχτσελί θα παρακολουθήσουν από τη Σμύρνη την στρατιωτική άσκηση EFES.

Η προπαγάνδα ότι τα ελληνικά νησιά ανήκουν στην Τουρκία συνεχίζεται και οι εντάσεις κλιμακώνονται με τις απειλές για αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους. Τα τουρκικά ΜΜΕ καθημερινά βγάζουν ειδικούς για να εξηγήσουν γιατί τα νησιά ανήκουν στην Τουρκία.

Οι εφημερίδες αναφέρονται στο θέμα με τίτλους όπως «τα νησιά πρέπει να τα επιστρέψουν στην Τουρκία» και «οι Έλληνες παραβίασαν τους ορούς και τα στρατιωτικοποίησαν».

Χθες, στο Haber Turk, μίλησε ο Ναΐμ Μπαμπούρογλου, καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος δήλωσε στο ότι «η Τουρκία διαδέχτηκε το Οθωμανικό κράτος και τα νησιά ήταν οθωμανικά».

«Eμείς στη Λωζάνη τι είπαμε; Πως τα νησιά αυτά θα είναι της Ελλάδας αλλά υπό τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης. Αφού παραβιάζουν το καθεστώς τους, ποιος είχε αυτά τα νησιά; To Οθωμανικό κράτους. Ποιος είναι ο κληρονόμος του Οθωμανικού κράτους. Η Τουρκία. Αυτά λένε τα έγγραφα, οι συνθήκες της Λωζάνης. Αφού λοιπόν δόθηκαν υπό τον όρο αυτό κα αφού παραβιάστηκε το καθεστώς τους, άρα ανοίγει η συζήτηση για την κυριαρχία τους και επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη τους.»

Παράλληλα, σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο ακροδεξιός του εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα παρακολουθήσουν από τη Σμύρνη την στρατιωτική άσκηση EFES, που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και περιέχει και αναπαράσταση απόβασης σε νησί.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, στην Τουρκία θεωρείται ότι είναι μια επίδειξη που θα περάσει μηνύματα.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr