Τουρκικός Τύπος: Η Ελλάδα στρατικοποιεί τα νησιά Φούρνους και Λήμνο

0
46

Για στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών κάνει λόγο ο τουρικός τύπος, λίγο πριν τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά και την έναρξη των διερευνητικών επαφών. Συγκεκριμένα στο πρωτοσέλιδο της η Sozcu αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει στρατικοποιήσει τους Φούρνους και τη Λήμνο, ενώ στο δημοσίευμα με τίτλο «Οι Έλληνες εξοπλίζουν τα νησιά με γερμανικά και αμερικανικά όπλα» παραθέτει φωτογραφίες με ένα τεθωρακισμένο στη Χίο, ένα αντιαεροπορικό στη Σάμο κι ένα χάμερ στη Θάσο.

Από την άλλη, η φιλοκυβερνητική Hurriet σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου σημειώνει ότι «βάλαμε τους Έλληνες να κάτσουν στο τράπεζι του διαλόγου», ενώ με εξαίρεση την Cumhuriet, οι υπόλοιπες εφημερίδες πανηγυρίζουν την πρωτοκόλληση του τουρκολιβυκού μνημονίου στον ΟΗΕ.  

Στο μεταξύ, δυσαρέσκεια και εκνευρισμός επικρατεί στην Άγκυρα για τα αποτελέσματα της Συνόδου, καθώς μπορεί στο κείμενο συμπερασμάτων να μην περιλαμβάνεται η λέξη κυρώσεις, ωστόσο ο Τσαβούσογλου με δηλώσεις του έδειξε την ενόχλησή του τονίζοντας ότι δεν πήραν visa, αλλά ούτε και τελωνειακή ένωση, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι διεκδικεί θαλάσσιες περιοχές εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας. 

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι αξιωματούχοι περιμένουν μεν την έναρξη των διερευνητικών επαφών, ωστόσο εριμένουν όλοι τις διερευνητικές επαφές, λένε να τεθούν όλα τα θέματα στο τραπέζι. Μάλιστα, στελέχη του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών μιλούν για γρκίζες ζώνες και λένε να συναποφασίσουμε ποιο νησί ανήκει σε ποιον.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr