Τουρκικά ΜΜΕ: Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τα F-16 για να το θέτει ο Ερντογάν

0
23

Σύμφωνα με την Hürriyet, ο Τζο Μπάιντεν είπε στον Ταγίπ Ερντογάν ότι «η Δύση δεν είναι δίκαιη απέναντί σας»

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τα F-16, αφού ο Ερντογάν θέτει το ζήτημα από το πρώτο τηλεφώνημα στον Μπάιντεν» αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου «FOX TV» Σελτσούκ Τεπελί, αναφέρει ότι «χάσαμε τα F-35 και τώρα μας θέτον τον όρο της Σουηδίας για τα F-16»:

Αναλυτικά ανέφερε:

«Αφού το θέμα των F-16 τέθηκε μέχρι και στο συγχαρητήριο τηλεφώνημα, σημαίνει πως υπάρχει ζήτημα ανάγκης. Όπως σημαίνει πως θα καθυστερήσει το εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος το οποίο παρουσιάστηκε προεκλογικά. Τέθηκε και ως ζήτημα ανταλλαγής και η Σουηδία. Σημαίνει πως χάσαμε και τα F-35 . Μιλάμε για κόπους 20 ετών και 12 δισ. δολαρίων. Πάει κι αυτό. Τότε σημαίνει πως ασκήσατε μια πάρα πολύ αποτυχημένη διπλωματία. Η κατάσταση είναι τόσο ξεκάθαρη».


Μπάιντεν σε Ερντογάν: Η Δύση δεν είναι δίκαιη απέναντί σας

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Hürriyet, ο Τζο Μπάιντεν είπε στον Ταγίπ Ερντογάν ότι «η Δύση δεν είναι δίκαιη απέναντί σας».

Παράλληλα αναφέρει η εφημερίδα ότι ο Μπάιντεν είπε στον τούρκο πρόεδρο ότι «θέλω να μιλήσω στο Κογκρέσο για τα F-16 αλλά ζητάνε την ένταξη της Σουηδίας» ανοίγοντας το θέμα της άρσης του βέτο της Τουρκίας στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Ερντογάν για την εκλογική του νίκη

Εξάλλου, ο Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επανεκλογή του με «ευχές για ευημερία και πρόοδο του τουρκικού λαού»

Όπως ανακοίνωσε και ο πρόεδρος της ΝΔ μέσω twitter:

«Συνεχάρην τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή του ως προέδρου της Τουρκίας και εξέφρασα τις καλύτερες ευχές μου για την πρόοδο και ευημερία του τουρκικού λαού»

Σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας ανέφερε για το συγκεκριμένο τηλεφώνημα:

«Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του. Συγχαίροντας τον Πρόεδρο Ερντογάν για την εκλογική του επιτυχία, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ευχή του τα εκλογικά αποτελέσματα να είναι ευοίωνα για τον τουρκικό λαό».

Τέλος, τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για την αλλαγή πλεύσης της χώρας τους στα ελληνοτουρκικά: «Από το μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά στη μείωση της έντασης. Αντί για στρατιωτικές ασκήσεις, θα γίνουν εκπαιδεύσεις» αναφέρει ο Τύπος.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr