Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου έκλεισε τη συζήτηση για απόκτηση F-35 – «Έχουμε δικό μας μαχητικό»

0
41

«Τα λεφτά μας πίσω» για τα F-35 ζητάει από τις ΗΠΑ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου – «Οι ΗΠΑ μάς πρότειναν να στείλουμε τους S-400 στην Ουκρανία» 

Οριστικό τέλος σε κάθε προοπτική για την απόκτηση των υπερσύγχρονων μαχητικών F-35 έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με πρόσχημα και την απόκτηση του τουρκικού μαχητικού KAAN που πρόσφατα παρουσίασε πανηγυρικά ο Ταγίπ Ερντογάν. 

«Εμείς αυτή τη στιγμή δεν λέμε να επιστρέψουμε στο πρόγραμμα των F-35, τούς λέμε “επιστρέψτε τα χρήματα μας”, διότι εμείς πια κατασκευάζουμε το δικό μας εθνικό μαχητικό» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Haber Turk, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης. 

«Από το πρόγραμμα των F-35 δεν βγήκαμε μόνοι μας. Οι ΗΠΑ έβαλαν σε εφαρμογή τις κυρώσεις CAATSA λόγω των S-400. Kαι για το θέμα των S-400 οι ΗΠΑ μάς εἰπαν “δώστε σε μας  τον έλεγχο του συστήματος το έχουμε εμείς… Να τους εξετάσουμε”. Μας πρότειναν να τους δώσουμε αλλού. Μας πρότειναν πράγματα που αφορούν τη κυριαρχία μας. Δεν τα δεχτήκαμε» δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. 

«Μάς πρότειναν να στείλουμε τους S-400 στην Ουκρανία. Δεν το δεχθήκαμε. Τους είπαμε πως τους πήραμε για μας» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr