Τουρκία-Κορωνοϊός: Φτώχεια και ανεργία «πριονίζουν» τον Ερντογάν – Ο γαμπρός του τάζει ανάπτυξη

0
107

Ραγδαία φτωχοποίηση και πανδημική ανεργία τρίζουν τα θεμέλια της παντοκρατορίας του Ταγίπ Ερντογάν.

Διεθνείς οίκοι μιλούν για οδυνηρή ύφεση, όμως ο υπουργός οικονομικών και γαμπρός του Τούρκου προέδρου, βάλθηκε να τρελάνει τους ξένους αναλυτές, προαναγγέλλοντας μεγαλοφώνως ανάπτυξη.

O υπουργός Οικονομικών Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ δήλωσε:

«Σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, στα μέτωπα της ανάπτυξης και της ανεργίας, θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Η Τουρκία θα έχει θετικό πρόσημο ανάπτυξης. Όμως, τα φθίνοντα συναλλαγματικά διαθέσιμα και η εύθραυστη λίρα κλονίζουν την χρυσοποίκιλτη ηγεμονία του ηγέτη της χώρας. Η κυβέρνηση εκτίναξε τη φορολογία για την αγορά και την πώληση συναλλάγματος και χρυσού από 2 τοις χιλιοίς στο 1%. Θα θέλουμε να αγοράσουμε συνάλλαγμα για να προστατεύσουμε τις αποταμιεύσεις μας και σε αυτό θα έχουμε φόρο. Το κάθε μας βήμα η κάθε μας ανάσα φορολογείται!»

Παράλληλα , ο πρόεδρος του κόμματος DEVA Αλί Μπαμπατζάν είπε πως «αυτό θα οδηγήσει στη μαύρη αγορά. Σαν να μην ζητάς απόδειξη και όλα θα γίνονται κάτω από το τραπέζι. Εκεί θα πάμε  στη μαύρη αγορά του συναλλάγματος.»

Τα ρολά των επιχειρήσεων κατεβαίνουν και ο πληθωρισμός καλπάζει. Όλες οι τιμές έχουν αυξηθεί.

Καταστροφικός ήταν και ο αριθμός των αφίξεων των ξένων τουριστών τον Απρίλιο. Από 3,3 εκατομμύρια το 2019, μειώθηκαν στις 24 χιλιάδες. Ο Ταγίπ Ερντογάν μετέβη χθες στο νησί της ελευθερίας και εγκαινίασε ένα νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Η πρώτη φωτογραφία με τον κυβερνητικό εταίρο του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μετά από καιρό, αναζωπύρωσε τα σενάρια περί προσφυγής στις κάλπες.

«Πρέπει να γίνουν αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Το κόμμα μας θα υποστηρίξει όσες αλλαγές μας φέρουν.», είπε ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Τα λεγόμενα του ηγέτη των εθνικιστών φωτίζουν την επόμενη μέρα και τα σχέδια του Ερντογάν. Τα κόμματα, που ιδρύθηκαν το 2020, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, θέτοντας εκτός κάδρου των εκλογών τους πρώην συμμάχους του και νυν πολιτικούς του αντιπάλους, Αλί Μπαμπατζάν και Αχμέτ Νταβούτογλου.

Εκπρόσωπος του Καλού κόμματος δήλωσε:
«Oυσιαστικά αυτό που προσπαθούν είναι να έχουν έναν εκλογικό νόμο που να οδηγεί στη νίκη της συμμαχίας τους. Και μας λένε αν χρειαστεί ας μην κάνουμε καθόλου εκλογές!»

Η Τουρκία φαίνεται να βαδίζει σε ένα δύσβατο σταυροδρόμι.

«Κραχ» πρόκειται να αντιμετωπίσει η Τουρκία και στον Τουρισμό.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr