Τουρκία: Κατηγορίες Ερντογάν κατά Ιμάμογλου για «προβοκάτσια» – Δημοσκόπηση δείχνει νικητή τον Κιλιτσντάρογλου από τον πρώτο γυρό

0
33

Στα άκρα βρίσκεται η ανατιπαράθεση στην Τουρκία λίγες μόνο ημέρες πριν τις πρπεδρικές εκλογές. «Πυρά» Ερντογάν σε Ιμάμογλου μετά τη χθεσινή επίθεση

Το κλίμα στην Τουρκία έχει πολωθεί επικίνδυνα λίγες μόνο ημέρες πριν τις τουρικές εκλογές με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εξαπολύει επίθεση κατά του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κατηγορώντας τον για προβοκάτσια μετά και τα χθεσινά επεισόδια με πέτρες σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ερζερούμ.

«Με την δική τους προβοκάτσια βγάζουν φασαρία και μετά δίχως να ντρέπονται προσπαθούν να αμαυρώσουν στις πόλεις μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την επίθεση με πέτρες που δέχτηκε το λεωφορείο του Ιμάμογλου χθες επισημαίνοντας πως προκαλεί ταραχές και υποστηρίζει τρομοκράτες, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Από την πλευρά του ο Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε σε μια άλλη συγκέντρωση, στο Ικόνιο για την χθεσινή επίθεση πως «δεν εκτόξευσαν πέτρες εναντίον μου αλλά εναντίον του λαού εκτόξευσαν πέτρες εναντίον της δημοκρατίας» και επισήμανε πως «θα υπάρξουν αυτοί που κάνουν προβοκάτσιες. Μπορεί να είναι τώρα ανάμεσα σας. Ζούμε δύσκολους καιρούς θα προσπαθήσουν να σας προκαλέσουν».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή, διαδηλωτές έριξαν πέτρες στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, που προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και θα αναλάβει αντιπρόεδρος εφόσον ο Κεμάλ Κιλτσντάρογλου κερδίσει τις εκλογές αυτές.

Προβάδισμα Κιλιτσντάρογλου δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου νικητή στις τουρκικές εκλογές της 14ης Μαϊου από τον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση Mac, o Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει 50,9%, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και με τον Ταγίπ Ερντογάν να ακολουθεί με 45,4% με 7% πιο πάνω.

τουρκια

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr