Τουλάχιστον 45 νεκροί στις πλημμύρες από την κατάρρευση του φράγματος Καχόβκα – Δεκάδες οι αγνοούμενοι

0
23

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε χθες Σάββατο ότι τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 31 αγνοούνται από τις πλημμύρες,

 Στους 45 έχει αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που προκάλεσε η ανατίναξη του φράγματος Νόβα Καχόβκα την περασμένη εβδομάδα μετά από ενημέρωση των Αρχών και των δύο πλευρών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε χθες Σάββατο ότι τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 31 αγνοούνται από τις πλημμύρες, ενώ την ίδια μέρα ένας αξιωματούχος της Χερσώνας, ο Αντρέι Αλεξέενκο, που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, ανάρτησε στο Telegram ότι ο απολογισμός αυξήθηκε σε 29.

Το ουκρανικό υπουργείο είπε επίσης ότι 3.614 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πλημμυρισμένες περιοχές «εκ των οποίων 474 παιδιά και 80 άτομα με μειωμένη κινητικότητα».

Το φράγμα Νόβα Καχόβκα στη νότια Ουκρανία κατέρρευσε στις 6 Ιουνίου. Ως η μεγαλύτερη δεξαμενή νερού στην Ουκρανία, έχει όγκο ίσο με το Great Salt Lake στην αμερικανική πολιτεία της Γιούτα.

Η κατάρρευση του φράγματος έχει επιπτώσεις και για τα δύο έθνη. Για την Ουκρανία, έχει καταστρέψει χωριά, έχει πλημμυρίσει γεωργικές εκτάσεις, χιλιάδες κατοικίες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και καθαρό νερό και έχει προκαλέσει τεράστια περιβαλλοντική ζημιά. Για τις ρωσικές δυνάμεις, έχει πλημμυρίσει χαρακώματα και έχει αφαιρέσει τις φυσικές άμυνες στις οποίες βασίζονταν κατά μήκος του ποταμού Ντνίπρο.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr