Το βρετανικό σχέδιο για «αερογέφυρες» – Διαβεβαιώσεις Τζόνσον για τον τουρισμό

0
75

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Διαβεβαιώσεις ότι η καραντίνα για τις διεθνείς αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μετριαστεί από τις 29 Ιουνίου με τη θέσπιση «αερογεφυρών» με χώρες που έχουν λίγα κρούσματα του κορωνοϊού, φέρονται να έλαβαν από την κυβέρνηση Τζόνσον επικεφαλής βρετανικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας Quash Quarantine που απαρτίζεται από περισσότερες των 500 επιχειρήσεων δήλωσε στην Daily Telegraph ότι αναστέλλεται η νομική προσφυγή που ετοίμαζαν οι εταιρείες αυτές κατά της καραντίνας.

«Υπάρχει διάθεση από την ομάδα να αναλάβει δράση και δεν την αποκλείουμε στο μέλλον, αλλά έχουμε λάβει αυτές τις διαβεβαιώσεις από ανώτερες κυβερνητικές πηγές ότι ταξιδιωτικοί διάδρομοι θα λειτουργήσουν από τις 29 Ιουνίου», δηλώνει ο εκπρόσωπος.

Στις 29 Ιουνίου θα γίνει η πρώτη επανεξέταση του αμφιλεγόμενου μέτρου που τέθηκε τη Δευτέρα σε εφαρμογή, παρά τις έντονες αντιδράσεις της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος.

Σύμφωνα με την Telegraph, η επιβεβαίωση για το μέτρο των ταξιδιωτικών διαδρομών ή αερογεφυρών, δηλαδή των εξαιρέσεων από την καραντίνα για αφίξεις από χώρες με καλή επιδημιολογική εικόνα, ίσως έρθει και εντός της εβδομάδας. Το μέτρο αναμένεται να συζητηθεί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Η Υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ έχει ότι η καραντίνα θα αρθεί για συγκεκριμένες χώρες εφόσον έχουν χαμηλά ποσοστά μόλυνσης από τον κορωνοϊό, αποτελεσματικά μέτρα κατά της πανδημίας, χαμηλά επίπεδα εισαγόμενων κρουσμάτων και καθεστώς διαγνωστικών τεστ για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Αντίθετα με τις περίπου 500 επιχειρήσεις της ομάδας Quash Quarantine, στη νομική προσφυγή κατά της καραντίνας εμμένουν οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες British Airways, EasyJet και Ryanair, που ελπίζουν ότι εντός ημερών θα εξεταστεί από δικαστήριο το αίτημά τους για αναστολή ισχύος του μέτρου.

Πηγή: skai.gr