«Το πρόσωπό μου»-Το επετειακό βίντεο με αφορμή τα πέντε χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

0
52

Πέντε χρόνια λειτουργίας, γιορτάζει την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η επέτειος αυτή αποτέλεσε αφορμή ώστε το Ίδρυμα Νιάρχος να δημιουργήσει και να δημοσιεύσει ένα βίντεο στο οποίο ένας επισκέπτης ξεδιπλώνει τις σκέψεις του για το χώρο του Ιδρύματος.

«Βρήκα το βήμα μου- βρήκα τη στάση μου-βρίσκω και την αναπνοή μου. Τα μάτια μου κλειστά και σε διασχίζω με μεγάλη σιγουριά. Νιώθω τα βήματα νιώθω τις ανάσες νιώθω τα σώματα αχ τα σώματα ζεστά και χλιαρά ψηλά ογκώδη σφιγμένα ή ξαπλωτά, μακρόσυρτα σαν έπη φευγαλέα σαν αστραπές, σέρνονται σαν ανάγνωση που νύσταξε ή αιωρούνται σαν υπονοούμενα — κι όμως δες: σε διασχίζω μέσα στην ησυχία: κάποιο χέρι έπιασε το σφουγγάρι κι έσβησε όλους τους ήχους έσβησε τα μουρμουρητά τα γέλια και τα κουδούνια το πρώτο το δεύτερο το τρίτο μέχρι που ακούγεται η φωνή σου, καθαρή και μόνη: μια μελωδία γνώριμη που την ακούω για πρώτη φορά. Χάρη σ’ εσένα βρήκα το πρόσωπό μου».

Η φωνή που ακούγεται είναι του Χάρη Φραγκούλη, η σκηνοθεσία ανήκει στον Ανδρέα Λουκάκο, ενώ πρωταγωνιστεί ο Άνχελ Μαρτίνεθ Σάντσεθ, χορευτής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr