Το προφίλ των 4 συλληφθέντων για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού- Πώς η ΕΛΑΣ οδήγηθηκε στα ίχνη τους

0
102

Σε τέσσερις συλλήψεις για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 27χρονου αστυνομικού το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη έχει προχωρήσει η αστυνομία.

Ο πρώτος συλληφθείς είναι ένας 22χρονος από τα Νότια προάστια, οπαδός ομάδας, ο οποίος κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έχασε το πορτοφόλι του μαζί με την ταυτότητά του στο σημείο του ξυλοδαρμού. Μάλιστα, ο ίδιος τρεις ώρες αργότερα απευθύνθηκε στην αστυνομική υπηρεσία προκειμένου να δηλώσει την κλοπή των εγγράφων του. Οι αστυνομικοί ήταν προετοιμασμένοι και προχώρησαν αμέσως στη σύλληψή του. Ο ίδιος στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών για το πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο το πορτοφόλι του, δεν μπορούσε να δώσει καμία πειστική εξήγηση, έπεφτε σε αντιφάσεις, ενώ έδωσε κάποια άλλοθι αρχικά, τα οποία διαψεύστηκαν στη συνέχεια από τα συγγενικά πρόσωπα που είχε επικαλεστεί.

Σε ό,τι αφορά στον άνθρωπο που έριξε τον 27χρονο αστυνομικό από τη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαινε είναι ένας 30χρονος Έλληνας ιρακινής καταγωγής, επίσης οπαδός ομάδας. Οι αξιωματικοί τον αποκαλούσαν «Ινδιάνο» ή «Δρομέα» λόγω της πρακτικής που ακολούθησε με το spreed των 100 μέτρων που έκανε για να πέσει με σφοδρότητα πάνω στον αστυνομικό. Ο 30χρονος συνελήφθη στη Μαγούλα, όπου βρίσκεται το σπίτι του, ενώ κατευθυνόταν στην εργασία του σε ένα πολυκατάστημα τροφίμων στην περιοχή. Βασικό στοιχείο για τη σύλληψη του αποτέλεσε η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη, τον ήξερε, είδε την κίνησή του. Μάλιστα, απευθύνθηκε ο ίδιος στις αρχές προκειμένου να δώσει τα στοιχεία του 30χρονου στις αρχές. Υπήρχαν βέβαια και κάποιες συνομιλίες σε διαδικτυακές ομάδες οπαδών που προσέθεσαν επιπλέον στοιχεία στην έρευνα. 

Στο μεταξύ, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προχώρησε σε μια ακόμα σύλληψη ενός 22χρονου, ο οποίος στις 11 Φεβρουαρίου είχε κατηγορηθεί για τον βανδαλισμό του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο νεαρός συνελήφθη στο Ίλιον μαζί με έναν 23χρονο φίλο του, οπαδό ομάδας. Αφορμή για τη σύλληψή του στάθηκαν κάποιες διαδικτυακές συνομιλίες που είχαν και μεταξύ τους και με άλλα άτομα. Μάλιστα, μέχρι το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή. 

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο ακόμα ταυτοποιημένα άτομα και αναζητούνται στοιχεία που θα μπορέσουν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες σε βάρος τους και αναμένεται η σύλληψή τους μετά την έκδοση εντάλματος από τον ανακριτή. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr