Το Πεκίνο «ανησυχεί βαθιά» για τις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον χάκερ από την Κίνα

0
55

Η κινεζική κυβέρνηση εξέφρασε την «βαθιά ανησυχία» της για τις προγραμματισμένες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον αρκετών χάκερ από την Κίνα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν δήλωσε σήμερα από το Πεκίνο ότι «η εξέλιξη παρακολουθείται στενά. Η παρακολούθηση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο είναι πολύ περίπλοκη και λεπτή. Η Κίνα ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέλη της δεν θα προσφύγουν σε μέτρα τιμωρίας ή αντιπαράθεσης. Η ίδια η Κίνα είναι ένα από τα θύματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε πάντως ότι τα μέτρα δεν στοχεύουν μια συγκεκριμένη χώρα.

Η ΕΕ επέβαλε χθες ποινές σε έξι συνολικά χάκερ από την Κίνα και τη Ρωσία για πρώτη φορά, ενώ επεβλήθησαν κυρώσεις κατά δύο εταιρειών από την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα και εναντίον ενός ρωσικού κέντρου μυστικών υπηρεσιών. Τα ποινικά μέτρα προβλέπουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί τώρα να παγώσει περιουσιακά στοιχεία. Ισχύουν επίσης απαγορεύσεις εισόδου στην ΕΕ.

Κατονομάστηκαν δύο φερόμενα μέλη της κινεζικής ομάδας χάκερ APT10, τα οποία θεωρείται ότι έχουν επιτεθεί σε παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής παγκοσμίως στο πλαίσιο μιας εκστρατείας που ονομάζεται “Cloud Hopper”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr