Το Κίεβο απαντά στον Πούντιν για τον στρατιωτικό νόμο: «Δεν αλλάζει τίποτα, συνεχίζουμε την απελευθέρωση των εδαφών μας»

0
62

«Η θέσπιση ”στρατιωτικού νόμου” στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη θα πρέπει να θεωρείται μόνο ψευδονομιμοποίηση της λεηλασίας της ουκρανικής περιουσία» απαντά ο ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλ Ποντόλιακ

Άμεση ήταν η απάντηση της Ουκρανίας λίγη ώρα αφότου ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν προέβη σε εμπρηστική κίνηση, υπογράφοντας διάταγμα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στις τέσσερις περιοχές που προσαρτήθηκαν.

«Συνεχίζουμε με την απελευθέρωση και την ανακατάληψη των περιοχών μας» υπογράμμισε ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλ Ποντόλιακ.

«Η θέσπιση ”στρατιωτικού νόμου” στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη θα πρέπει να θεωρείται μόνο ψευδονομιμοποίηση της λεηλασίας της ουκρανικής περιουσίας. Δεν αλλάζει τίποτα για μας: συνεχίζουμε την απελευθέρωση και την ανακατάληψη των εδαφών μας» σημείωσε ειδικότερα στο Twitter.

Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε στρατιωτικό νόμο στις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες που προσάρτησε η Μόσχα τον περασμένο μήνα – Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια, Χερσώνα – και συμπλήρωσε πως όλες οι ρωσικές επαρχίες θα πρέπει να επιβάλουν «μέτρα για την διασφάλιση κρίσιμων εγκασταστάσεων». 

Διάταγμα επίσης που εκδόθη, περιορίζει τις μετακινήσεις εντός και εκτός ρωσικών περιοχών που συνορεύουν με την Ουκρανία.

Τα μέτρα αυτά αφορούν τις επαρχίες Κρασνοντάρ, Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ, Βορόνεζ, Κούρσκ και Ροστόφ, που συνορεύουν με την Ουκρανία, καθώς και στην Κριμαία και την Σεβαστούπολη, που η Ρωσία προσάρτησε το 2014.

Οι κινήσεις αυτές, σχεδόν οκτώ μήνες μετά τον πόλεμο, σηματοδοτούν την τελευταία κλιμάκωση του Πούτιν για να αντιμετωπίσει μια σειρά από ήττες που έχει υποστεί ο ρωσικός στρατός από τις ουκρανικές δυνάμεις από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι τα μέτρα που διέταξε θα αυξήσουν τη σταθερότητα της οικονομίας, της βιομηχανίας και της παραγωγής για να υποστηρίξουν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που η Μόσχα αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr