Το 80% του μισθού κάθε εργαζομένου υπό απειλή στη Βρετανία – Aναλαμβάνει να πληρώσει η κυβέρνηση

0
88

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Την κάλυψη του 80% του μισθού των υπαλλήλων καθεμίας επιχείρησης στο Ηνωμένο Βασίλειο από την κυβέρνηση, έως το πόσο των 2.500 λιρών το μήνα ανά άτομο αλλά χωρίς συνολικό όριο, ανακοίνωσε ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Το μέτρο, αρχικά με τρίμηνη ισχύ αλλά και προοπτική παράτασης, αφορά εργαζόμενους που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω της πανδημίας και αποσκοπεί στη διατήρηση του προσωπικού από τους εργοδότες στη χώρα, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει τις απολύσεις λόγω των οικονομικών πιέσεων από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Εναπόκειται στη συνέχεια στον κάθε εργοδότη να καλύψει το υπόλοιπο 20% των μισθών.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου που η κυβέρνηση προβαίνει σε μία τόσο δραστική οικονομική παρέμβαση.

Ο Υπουργός Οικονομικών εξήγγειλε επίσης, μεταξύ άλλων μέτρων, ότι αναστέλλεται η πληρωμή του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις για το επόμενο τρίμηνο με χρονικό όριο πληρωμής οφειλών το τέλος του έτους, ότι αυξάνεται κατά 1.000 το όριο των επιδομάτων πρόνοιας που θα λάβουν οι δικαιούχοι και ότι η δεύτερη δόση της προπληρωμής φόρου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες αναβάλλεται κατά έξι μήνες για τον Ιανουάριο του 2021.

Ο κ. Σούνακ έκανε λόγο για «πρωτοφανή μέτρα για πρωτοφανείς καιρούς».

Πηγή: skai.gr